26 / 07 / 2024

dönüşüm ve gelişim

dönüşüm ve gelişim

Milli Gazete köşe yazarı olan Mustafa Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'nin yaşadığı dönüşüm ve gelişimi anlattı. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin temeli atıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. Proje ile 2 bin 103 konut inşa edilecek.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Ankara Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi konut ihalesi bugün!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konutun ihalesi bugün gerçekleşecek. 

Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi konut ihalesi yarın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konutun ihalesi yarın yapılacak.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne start verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarının hayata geçirdiği 'Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'ne başladı. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, yıllık 42 milyon lira kira tasarrufu sağlayacak. 

Bingöl'de kentsel dönüşüm projesi bir seçim daha görecek!

CHP Belediye Başkan Adayı Vahdettin Uzunyayla, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için Belediyenin İller Bankasından talep ettiği 57 milyon TL’lik kredi talebinin iptal edilmesiyle ilgili konuştu.

5 ilde kamulaştırma ve kentsel dönüşüm başlıyor!

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak açıklandı.

Elazığ Kesrik ve Gümüşkavak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Elazığ'ın Merkez İlçesi'ne bağlı Kesrik ve Gümüşkavak Mahallesi sınırlarındaki alan kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi..

Sanayi sitelerinin dönüşüm ve gelişim projelerinin kredilendirilmesi yönetmeliği!

Yerleşim Alanı İçerisinde Kalan Sanayi Siteleri ile Sanayi İşletmelerinin Dönüşüm ve Gelişim Projelerinin Kredilendirilmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

dönüşüm ve gelişim Haberi

dönüşüm ve gelişim

İnsan doğar, belli bir süre yaşar hatta gücünün zirvesine ulaşır, daha sonra gelişimi durur ve nihayetinde ömrünü tamamlar. Devletler de insan gibidir. Devletlerin de belli bir süre ömrü olur ve bir gün tarihin tozlu raflarında yerini almak üzere insanlık âleminden yitip giderler. 


Osmanlı'yı misal olarak alalım. 200 çadırdan müteşekkil bir oba iken zaman içerisinde koskoca bir cihan devleti haline gelmiş ve gücünün zirvesindeyken dünyaya hükmetmişti. Zamanla önce duraklamaya sonra da gerilemeye başlayan o koca devlet şimdi tarih kitaplarında yerini aldı. 


Osmanlı'nın en güçlü olduğu zamanlar aynı zamanda müreffeh bir hayatın da yaşandığı zamanlardır. Tarihe "Lale Devri" olarak geçen 1718 - 30 yılları arasındaki bu devirde özellikle sanat, edebiyat ve sayfiye yeri olarak Sadabat öne çıkmıştır. 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça...