03 / 05 / 2024

dosya masrafının iade edilmesi karar

dosya masrafının iade edilmesi karar

Yargıtayın aldığı karar doğrultusunda, bankaların tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafının geri iadesini yapmaları gerekiyor. İşte 2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Eve hasar veren kiracı hasar masrafını ne zaman ödemek zorunda?

Bir kiracının konuta zarar vermesi halinde hasar masrafını ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Kiracı hasar masrafını hemen karşılamak zorunda mı? Ne zaman ödemek zorunda? İşte detaylar...

Maske cezaları nasıl geri alınır? İşte yapılması gerekenler

Koronavirüs döneminde salgını önlemek amacıyla kesilen maske cezalarının iade edilip edilmeyeceği merak ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne doldurulup verilecek başvuru formuyla birlikte maske cezaları iade edecek. İşte tüm detaylar...

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

Tarih verildi zamanı kaçırmayın! İş bankası benzin masrafınıza MaxiPuan veriyor! 

İş bankasının kampanyası aracı olan vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Shell benzin istasyonlarından alacağınız akaryakıt alışverişlerinizde 60 TL MaxiPuan kazanma şansı sunuyor. Kampanyanın detayı haberimizde.

Tapu harcını düşük ödeyen yandı! Devlet o 80 bin kişinin peşinde!

Ev alım satımında daha az masraf etmek isteyen bazı kişiler ev bedelini düşük beyan ederek tapu masrafını daha az ödeme yoluna gidiyor.  Fakat bunun tespit edilmesi halinde cezası ağır. Devlet bu kapsamda 80 bin kişiyi takibe aldı.  Peki ne olacak? Evini düşük göstermenin cezası ne? Bunu yapan han

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Konut ve gayrimenkul alım satımında tapu masrafını daha düşük tutmak isteyenler, evin bedelini düşük göstererek bunun üzerinden ödeme yapıyor.  Bu durumun tespiti halinde ise hem alıcının hem de satıcının karşılaşacağı yükümlülükler var. İş bununla da sınırlı kalmayıp beklenmedik riskler için kapı a

Anadolubank'tan dijitale özel kredi faizi! Dosya masrafı da yok

Anadolubank, düşük faizle 100 bin TL'ye kadar ihtiyaç kredisi imkanı sunuyor. Anadolubank'ın yeni ürünü dijital ihtiyaç kredisi, dijitale özel avantajlı faiz oranlı ve dosya masrafsız ve gelire uygun ödeme planı ile müşterilerine sunuluyor. 

TOKİ başvuru ücretini iade ediyor! TOKİ başvuru ücreti nasıl geri alınır?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kuralar çekilmeye devam ediyor. Ancak kuralarda ismi çıkmayan çok sayıda vatandaşın merak ettiği konu başvuru ücretlerinin iade edilip edilmeyeceği. Konu netleşti, TOKİ bu vatandaşların başvuru parasını iade edecek.

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

dosya masrafının iade edilmesi karar Haberi

dosya masrafının iade edilmesi karar

2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtayın aldığı karar doğrultusunda, bankaların ve diğer kredi kuruluşlarının tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafının geri iadesini yapmaları gerekiyor.


Bankalardan konut veya ihtiyaç kredisi kullanan tüketiciler, ne için ödediklerini bilmediği dosya masraflarının iadesini bankadan talep edebiliyor. 2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi için nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?


Kredi dosya masrafı iadeleri

- kredi dosya masrafı iadesi için; Öncelikle bankaya kullanılan kredinin dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor.


- Tüketici Hakem Heyetine dilekçe gönderilmesi.

Bankadan aldığınız bilgi ve belgelere göre sizden kesilen miktar 1.161,67 TL’nin altında ise; dosya masrafı iadesi için yaşadığınız yerin ilçe kaymakamlığında bulunan hakem heyetine dilekçe ile başvurmanız gerekiyor. Bu dilekçe ile yapılan masrafların karşı tarafa tahmilini isteyebiliyorsunuz.


- Tüketici Mahkemesine...