06 / 05 / 2024

döviz mağazaları etkiledi mi

döviz mağazaları etkiledi mi

İstanbul’da tekstilin kalbi olarak bilinen Osmanbey'de mağazalar döviz mağduru.

Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu: Her gün öleceğine bir gün öl!

İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu geldi. İşte Prof. Dr. Emre Alkin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası sert açıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan Dolar/TL kuru son günlerde tarihi rekorunu kırarken Tahtakale döviz fiyatları ile resmi kur arası da sert açıldı. İşte Ekonomist Cihat Çiçek'in konu ile ilgili paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Mevduatta Liralaşma hızlandı! Döviz hesaplarına ilgi azalırken, TL mevduatların payı artıyor

Döviz kurlarının yatay seyri nedeniyle geçen yıl toplam mevduat içerisinde döviz hesaplarının payı önemli oranda geriledi. Toplam mevduatlar içerisinde döviz tevdiat hesaplarının payı yüzde 63,2’den yüzde 43,6’ya indi.

Alışveriş online, mağazalar deneyim merkezi oldu!

PwC’nin Ipsos işbirliği ile gerçekleştirdiği “Tüketici Öngörüleri Araştırması” sonuçlarına göre ekonomideki olumsuz beklenti taşıyanların oranı yüzde 21 artarak yüzde 71’e çıktı. Alışverişte online kanallar hızla büyürken mağazalar ise artık bilgi ve deneyim merkezine dönüşüyor.

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Konutlar iş yerine çevriliyor! Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı!

Yüksek kira getirisi cadde mağazalarına talebi artırdı. Bağdat Caddesi’nde dönüşen çok sayıda konut yer alıyor...

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

Döviz kurları taşınma masraflarını da etkiledi!

Döviz kurlarında meydana gelen yükselme nedeniyle taşınma sırasında kullanılan malzemelerinin fiyatı arttı. Durum böyle olunca taşınma masrafları yükseldi. 

Döviz kuru satılık ve kiralık konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Aveb Proje Danışmanlık Satış Uzmanı Dilan Çelik, Döviz kurunun ev ve kira fiyatlarına etkisini kaleme aldı. İşte Dilan Çelik'in o yazısı... 

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Döviz kurlarındaki artış kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden İstanbul'daki riskli yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ali Kurt, "Riskli konutlarının yenilenmesi gereken vatandaşlarımız, artan döviz kurları neticesinde adeta kaderleriyle baş başa kalmış durumda" dedi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Sinan Öncel: Mağazalarımız kapanmazsa pandeminin yaralarını sarabiliriz!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Markaların tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminin hasarını onarabilmeleri amacıyla mağazaların açık kalmasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

döviz mağazaları etkiledi mi Haberi

döviz mağazaları etkiledi mi

Son dönemde yaşanan kur artışı, dövizle kira ödeyen Osmanbey esnafını da vurdu. İstanbul’un tekstil başkenti olarak bilinen semtte, mağazaların yüzde 20’si boş, cirolar yarı yarıya düşmüş durumda.


İstanbul’da tekstil sektörünün kalbi olarak bilinen Osmanbey, artan döviz kurları nedeniyle zor günler geçiriyor. Ödenen kiralar ağırlıklı olarak dolar üzerinden olduğu için döviz artışıyla maliyetleri artan Osmanbey’de bu nedenle dükkânlar kepenk kapatıyor. En işlek caddeleri ve sokakları üzerinde bol bol boş kiralık ya da satılık ilanlarının asılmaya başlandığı semtte, cirolar da yarı yarıya azalmış durumda.


Boş mağazaları ve döviz kurlarının etkilerini konuşmak üzere buluştuğumuz Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) Başkanı İlker Karataş, önceden dükkân bulmakta zorlanılan sokaklarda şu an birçok dükkânın uzun süredir kiralanmayı beklediğini, semtte boş mağaza oranının yüzde 20’ye ulaştığını anlattı.


Karataş,...