02 / 05 / 2024

dövizin artması turizmi nasıl etkiler

dövizin artması turizmi nasıl etkiler

Tur operatörü Jollytour'un Onursal Başkanı Sinan Vardar, kurdaki artışın yabancı turistin Türkiye'ye olan ilgisini artıracağını belirterek, "Döviz kurlarındaki anormal yükseliş, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi yabancı turist için çok büyük bir avantaj."

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Dövizin hareketi ne yönde olacak?

Dolar fiyatları, haftaya rekor ile başlarken, Euro fiyatları ise 33 Türk Lirası seviyesinde hareket ettiği açıklandı. Buna göre, Dolar ve Euro kurunda son durum haftanın ilk işlem gününde yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve doların üç aydır devam eden sınırlı artışı sürüyor.

Döviz zengini iller dikkat çekti! İşte liste başı

Türkiye'de yurt içi mevduat, ilk 9 ayda yüzde 49,7 artarak 12.3 trilyon liraya kadar yükseldi. Bunun 4 trilyon 712,9 milyar liralık bölümünü döviz cinsi mevduatlardan oluşuyor. Toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek iller ise dikkat çekti.

Dolar zengini ilimiz belli oldu! Yüzde 48,9 oranla ilk sırada geliyor! Görenler şok olacak!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, toplam mevduatı içinde dövizin payının en yüksek olduğu il belli oldu.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Ülkeye gelen her 100 doların 53,5 doları ithalat yoluyla yabancıya gidiyor!

Türk ihracatçılarının yaptığı her 100 dolarlık ihracatta, ithal girdiye ödenen dövizin ortalama 53,5 dolar, ülkeye gelen net dövizin ise sadece 46,5 dolar olduğu belirlendi.

Dövizi olanlar dikkat! İşte dolar, euro ve sterlinde son gelişmeler!

Doların güne yatay seyirle başlamasından sonra insanlar güncel dolar kurunu araştırdı. Türkiye'nin gündeminde yer alan dolar, euro ve sterlin fiyatı merak ediliyor. Vatandaşlar dövizin anlık durumunu arama motorlarında araştırıyor. İşte dolar, euro ve sterlin de son durum...

15 Mayıs sabahı dolar tam bu kadar olacak! Dev banka bir çırpıda açıkladı! Euroyu da unutmadı! Kemerlerinizi bağlayın!

Türkiye'de seçim sonrası dövizin yönüne ve hareketine dair tahminler gelmeye devam ediyor. Tahminlerden biri de Commerzbank'tan geldi. 15 Mayıs sabahı dolar tam bu kadar olacak! Euroyu da unutmadı! Kemerlerinizi bağlayın!

Bank Of America resmen açıkladı! Dolar tamamen böyle olacak!  Doları olanlar bu rakamı görünce yerinde duramayacak

Bank Of Amerika, Türk ekonomisine yönelik bir rapor hazırladı. Hazırlanan rapora göre, ekonomide dengelenmenin olması için dolar/TL kurunun yüzde 15-25 düzeyinde artması gerektiği belirtildi.

Dolarda ‘sınırlı yükseliş’ sürüyor! Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? Euro-dolar paritesinde kritik seviye aşılır mı?

Küresel piyasalardaki belirsizliklerin yanı sıra yurt içinde mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde dövizde hareketli saatler yaşanıyor. Dolar TL kuru her gün sınırlı bir şekilde yükselişine devam ederken, dövizin seçime kadar nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

Nokta atışı tahminlerde bulunan uzman isimden korkutan tahmin: “Dolar 35-40 TL’yi bulacak!”

Türkiye, seçime ekonomide bozulan temel göstergelerle giderken alım gücünün düştüğü, dövizin fırladığı bu tablonun bir anda düzelmeyeceğini belirten ekonomist Selçuk Geçer kurlar ile ilgili sarsıcı bir tahminde bulundu. İki farklı senaryodan söz eden Geçer, doların her şekilde 35-40 lira bandını gör

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Şartlar açıklandı

Merkez Bankası'ndan dövizlerini Türk lirasına çeviren firmalara destek yapılacağı duyuruldu. Çevirilen dövizin tutarının yüzde 2'si oranında firmalara destek verilecek.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu’ndan flaş döviz açıklaması!

Dövizin bu yılki serüvenini merak edenler için beklenen açıklama, en yetkili isimden, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan geldi.

dövizin artması turizmi nasıl etkiler Haberi

dövizin artması turizmi nasıl etkiler


Tur operatörü Jollytour'un Onursal Başkanı Sinan Vardar, kurdaki artışın yabancı turistin Türkiye'ye olan ilgisini artıracağını belirterek, "Döviz kurlarındaki anormal yükseliş, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi yabancı turist için çok büyük bir avantaj. Onun için bu sene otellerde doluluk oranları tavana vuracaktır" dedi.


Vardar, hizmet sektörünün gelişimini sürdürdüğünü belirterek, "Turizm büyük bir sektör, yeni destinasyonlar ortaya çıkıyor. Rekabet de çok fazla tabii. Bir de Türkiye'nin nüfusu 74 milyon, bunun yanında iç turizm hareketinde büyük bir hamle var. Aynı zamanda kültür turları ve yeni destinasyonlar da; onun için turizm sektörü iyi gidiyor diyebiliriz" değerlendirmesini yaptı.


Kurdaki artışın Türkiye'nin turizm gelirlerini artıracağını belirten Vardar, Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının turist için ideal bir ortam oluşturduğunu kaydetti.


Türkiye'nin turizm yatırımlarıyla bu fırsatı kazanca dönüştürmesi gerektiğine işaret eden...