28 / 09 / 2024

dramalılar köşkü

dramalılar köşkü

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı.

Dramalılar Köşkü 3 bin kişiyi ağırladı!

Bornova Belediyesi tarafından Kasım ayında hizmete açılan Dramalılar Köşkü İzmirli'lerden büyük ilgi gördü

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdı!

AVM ve cadde mağazalarındaki astronomik kira artışları son dönemde, perakende sektörünün en büyük sorunu haline gelirken, Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan yaptığı açıklamada yüksek kira artışlarının küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalmasını zorlaştırdığını söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ‘Birilerinin cebine 85 milyar dolar aktardılar’ demişti! İşte İPA raporundaki o detaylar!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Birilerinin cebine basit hesapla 85 milyar dolar aktardılar” çıkışı gündeme bomba gibi düşerken, İstanbul Planlama Ajansı’nın raporundaki detaylar dikkat çekti.

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Avcılar Kınalı Blokları'nda kamu personeline özel indirim! Teslimler 6 ay sonra!

Ceya Mimarlık tarafından Avcılar'da inşa edilen Kınalı Blokları'nda devlet personeline özel indirim kampanyası başladı. Peki Kınalı Blokları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte Kınalı Blokları ile ilgili ayrıntılar...

Banka banka güncel faiz oranları! 100 bin TL'nin 32 günlük getirisi fırladı! 

Mayıs ayı ile beraber artan faiz oranları, yatırımcıları kısa ve uzun vadeli mevduatlara doğru yönlendiriyor. Buna göre, yatırımcılar, bu sayede daha yüksek getiriler elde ediyorlar.

Kıbrıs'a yatırım yapmak isteyenler dikkat! 3 milyon 900 bin liradan başlayan arsa fırsatı!

Yerli ve yabancı yatırımcılar Kıbrıs'a yönelmeye başladı. Özellikle Güney Kıbrıs yatırımcıların en çok tercih ettiği bölge haline geldi. Kıbrıs'ta şimdi de 3 milyon 900 bin liradan başlayan fiyatlarla arsa yatırımı fırsatı sunuluyor.

'Dolar 25 TL'ye düşer' diyen ekonomist Mahfi Eğilmez o formülü açıkladı! Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı!

Ekonomist Mahfi Eğilmez, doların 25 liraya kadar düşebileceğini açıkladı. Eğilmez, dolardaki düşüş serüvenini o formülle açıkladı. Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı...

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Kıdem tazminatına zam etkisi: Kıdem tazminatı hangi ücrete göre hesaplanıyor?   

Memurların maaşlarına yapılacak artışlar kıdem tazminatını da etkileyecek. Bu sene 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı yüzde 45 artışla 34 bin 60 liraya yükselecek.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

dramalılar köşkü Haberi

dramalılar köşkü



Bornova Belediyesi, ilçe merkezindeki Dramalılar Köşkü'nü kamulaştırıp Kent Arşivi ve Müzesi olarak İzmirlilerin kültür ve sanat hayatına kazandırdı. Proje iki ödül birden kazandı. Önce Tarihi Kentler Birliği'nden 'uygulama' dalında 'Yerel Koruma Ödülü'nü kazanan Dramalılar Köşkü daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden "Özgün İşlevin Değiştirildiği Esaslı Onarım' dalında Tarihe Saygı, Yerel Koruma ödülünü kazandı. Tarihi Kentler Birliği'nin, 'Kentin yaşamış olduğu çok kültürlülüğü yansıtan bir yapının harap olmaktan kurtarılması' nedeniyle verilen ödülü Bornova Belediyesi 70 başvuru arasından kazandı. 


Yeni...