05 / 05 / 2024

Dünyada Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu

Dünyada Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu

Muğla’nın Bodrum ilçesi, yılda yaklaşık 200 milyon kişinin tatil için tercih ettiği Amerikalı dünyaca ünlü turizm ve seyahat sitesi TripAdvistor tarafından ‘Dünyada Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu’ merkezi arasında 5. sırada gösterildi.

Altın yükselişte! Elinde 1 gram bile altını olan acil baksın! 20 Nisan 2024 Kapalıçarşı altın fiyatları

Son zamanların en iyi yatırım aracı olan altında yükseliş devam ediyor. Rekor üzerine rekor kıran altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Önceki gün 3 bin 990 liradan kapanan altından, hızlı bir hamle geldi. Peki, çeyrek ve gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç TL?

Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili ödülü Kia EV9'un oldu!

Lansmanı yapıldığı günden bu yana herkesin beğenisini kazanan Yeni Kia EV9, New York International Autoshow'da düzenlenen Dünya Otomobil Ödülleri'nde “Dünyada Yılın Otomobili” ve “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” ödüllerinin sahibi oldu. 

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

ABD'de mortgage başvuruları geçen haftaya oranla yükselişte!

Amerika'da yapılan ve 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) olarak bilinen  ortalama faiz oranı geçen haftaya oranla yüzde 7,02'ye düşerken, mortgage başvuruları da yüzde 9,7 yükseliş yaşadığı kaydedildi.

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Altın yükselişte! Altın yatırımcıları dikkat! Gram altın bugün 2 bin 66 TL oldu! 30 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe yükselişle başladı. Gram altın 2 bin 66 lira oldu. Altın yatırımcıları dikkat, bugün çeyrek altın, yarım altın, tam altın kaç lira? 30 Ocak 2024 altın fiyatları. 

Altın fiyatları tekrar yükselişte! 24 Ocak 2024 Cumhuriyet, Çeyrek ve gram altın fiyatı!

Altın fiyatları güne yükselişle başladı. Ons altın yüzde 0,19 artışla 2032 dolardan işlem görürken yatırımcılar 24 Ocak Perşembe Cumhuriyet, Çeyrek ve gram altın fiyatlarını araştırıyor. 

2023'te İzmir'de kira bedelleri yüzde 119 arttı: Mayıs'ta yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor! 

İzmir'de 2023 yılı kira fiyatlarında yüzde 119 oranında bir yükseliş oldu. Mayıs ayında da yüzde 40'a varan yeni yükseliş bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Altın yükselişte! Yatırımcılar dikkat! 1 gram altın kaç TL? 9 Ocak 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları bugün güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarım dışı istihdam verileri sonrası düşüşe  geçen altın bugün tekrar yön değiştirdi. Peki 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 9 Ocak 2024 altın fiyatları.

İngiltere'de konut fiyatları peş peşe 3 aydır yükselişte!

İngiltere konut fiyatları Aralık 2023'te yüzde 1,1 artarak yükselişini üçüncü aya taşıdı. Bu rakamlarla İngiltere'de konut fiyatları bir ayda 3 bin sterlin arttı.

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Dünyada Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu Haberi

Dünyada Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu


Amerikalı dünyaca ünlü turizm ve seyahat sitesi TripAdvistor yaklaşık 200 milyon okurunun oyları ile yaptığı seçimde 2014 yılında Dünyanın Yükselişte Olan En İyi On Turizm Destinasyonu arasında 5′inciliği Bodrum’a verdi. Site, Bodrum Kalesi ve beyaz evleri ile Bodrum şehrinin fotoğrafını yayınladı.

Konaklama, yiyecek içecek, tarih kültür, doğa sporları, festivallerle ilgili okurlarına en kaliteli yerlerle ilgili bilgi veren TripAdvistor’un listesinde Vietnam’dan Da Nang birinci sırada yer alırken 2. Kamboçya’dan Sihanoukville, 3. Güney Kıbrıs’tan Limasol, 4. Taylan’dan Ao Nang, 5. Türkiye’den Bodrum, 6. Japonya’dan Naha, 7. Mısır’dan Hurghada, 8. Rusya’dan Kazan, 9. Brezilya’dan Manaus, 10 ise İsrail’den Eilat oldu.


200 MİLYON KİŞİ ZİYARET EDİP YORUM YAPIYOR

45 ülkenin üye olduğu Dünyanın En Güzel Koyları Birliği’nin Türk başkanı turizmci Galip Gür, DHA muhabirine yaptığı açıklamada...