04 / 05 / 2024

dünyadaki türk konut yatırımları

dünyadaki türk konut yatırımları

Türkiye’de birçok başarılı projeye imza atan inşaat yatırımcıları şimdi birer birer markalarını yurtdışına taşımaya başladı. Ağaoğlu’ndan Varyap’a kadar birçok firmanın yurtdışında büyüme hedefleri bunuluyor…

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Yeni ev alacaklar dikkat: Kuveyt Türk konut kredisi 60 aya varan vade fırsatıyla açıklandı!

Hem özel bankalar hem de kamu bankaları tarafından vatandaşlara değişen faizlerle konut kredisi imkanı sunuluyor. Kuveyt Türk konut kredisi 60 aya varan vade fırsatı sunuyor. İşte örnek hesaplama...

Türk yatırımcılarının Dubai'ye ilgisi artıyor! Dubai niçin bu kadar çok tercih ediliyor? İşte nedenleri...

Son dönemlerde Türk yatırımcılarının Dubaiye ilgili çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların Dubai'de yatırım yapmasının bazı nedenleri bulunuyor. Yatırımcılar niçin Dubai'yi tercih ediyor?

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Türk müteahhitler, yurt dışında 13 milyar dolarlık iş üstlendi

Bu yılın ocak-eylül döneminde Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında üstlendiği proje miktarı ortalama 13 milyar dolar oldu.

Albaraka Türk’ten, avantajlı oranlarla konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenlerin yüzünü güldüren Albaraka Türk konut finansmanında yüzde 1,69 ile başlayan kâr oranları ile finansman imkânı sağlıyor.

Türk markalarından yurt dışı atağı!

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İdlib'de 6 bin konut inşa edecek!

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), "İyilik Konutları Projesi" kapsamında Suriye İdlib'te 6 bin konut inşa edecek...

Faizler düştüğünde konut ve araziye yönelimler artıyor mu?

Reel faiz düştüğünde, konut ve araziye yönelimler artıyor mu? Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım anlattı...

Aziz Sancar'ın müzeye dönüştürülecek evindeki restorasyonda sona gelindi!

Mardin'in Savur ilçesinde Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve doktorluk yaparken kaldığı evin restorasyonda sona gelindi...

Türk’ün olmadığı ülke kalmadı! Türkler oraya da yerleşti!

Koronavirüs nedeniyle kaçan iki Türk aile Butan ve Tonga'ya yerleşti. 208 devletin yer aldığı dünyada Türk'ün olmadığı bir  ülke bile kalmadı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

dünyadaki türk konut yatırımları Haberi

dünyadaki türk konut yatırımları

Türkiye’de rüya gibi evlere imza atan inşaat yatırımcıları başarılarını yurtdışına taşıyor. Yurtdışında bugüne kadar taahhüt işleri yapan firmalar artık kendi projelerini yapmaya başladı. Ağaoğlu’ndan Esas Gayrimenkule, Varyap’tan Ant Yapı’ya kadar birçok konut şirketinin yurtdışında büyüme planı bulunuyor.


Yurtdışına yılda 30 milyar dolarlık konut yapılıyor

Yaklaşık 98 ülkede faaliyet gösteren Türk müteahhitlerin yurtdışı işleri arasında konut projelerinin payı yüzde 13. Yılda yaklaşık 30 milyar dolarlık konut işi yapan müteahhitlerin yurtdışı faaliyetleri geçtiğimiz eylül ayı itibariyle 226,8 milyar dolara ulaştı. 


Demir İnşaat Ukrayna’ya otel, AVM, konut ve plaza yapacak

Demir İnşaat Ukrayna’nın Vinisa şehrinde 26 bin, Kiev’de ise 530 bin metrekarelik otel, AVM, plaza ve konut projeleri yapacak. Ön çalışma aşamasında olan firma, 2013’te uygulamaya geçmeyi planlanıyor. 


Avrupa’nın en yüksek binası Moskova’ya

Ant Yapı, Moskova’nın yeni ticaret...