03 / 05 / 2024

Dünyanın gözü Bursada

Dünyanın gözü Bursada

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü’nün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesiyle Bursa’nın değerlerinin evrensel olarak tescillendiğini söyleyerek, “Dünyanın gözü Bursa’da” dedi.

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

Buğdayda kırmızı alarm! Dünyanın sadece 2 aylık buğday devir stoku kaldı!

Türkiye buğday üretiminde mart ayı yağışları ile beraber rekoltede hedefi tutturmayı beklerken, dünya kritik dönemece girdi. IAOM Avrasya Bölge Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Çin hariç, dünyanın 2024 yılı Haziran ayı sonrası hasat sezonuna 2 aylık stokla gireceğini söyledi.

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, dün açıklana Amerika Merkez Bankası faiz kararı açıklandıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve altın değer kaybetti. Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Bugün gram altın ne kadar oldu? 15 Haziran 2023 altın fiyatları.

Dünyanın en zengini bir günde 11 milyar dolar kaybetti!

Dünyanın en zengin insanı olan Bernard Arnault'un servetinde 1 günde 11 milyar dolar azalma meydana geldi.

3 haftanın zirvesinden dönen altın fiyatlarında son dakika! Yatırımcıların gözü kulağı o haberde! Hemen bakın

Altın fiyatları geçen hafta dip seviyelere kadar düştü. Bu hafta ise yükselişe geçen ve 3 haftanın zirvesinden dönen altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Yatırımcıların gözü kulağı orada! Hemen bakın...

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Piyasaların gözü bu kritik kararda! 3 gün sonra euro bu kadar olacak!

Ekonomi dünyasının gözü bu haftaki üç önemli kritik veride olacak. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak. Euro dolar paritesi için uzman isimden açıklama geldi. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euroda dananın kuyruğu kopuyor. İşte ayrıntılar..

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...

Dünyanın gözü Bursada Haberi

Dünyanın gözü Bursada

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla özgün kimliği daha da öne çıkan tarih başkenti Bursa’nın değerleri, ‘Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu’ Dünya Miras Alanı, Orhangazi Külliyesi ve çevresini içine alan Hanlar Bölgesi, Hüdavendigar (I. Murad) Külliyesi, Yıldırım (I. Bayezid) Külliyesi, Yeşil (I. Mehmed) Külliyesi, Muradiye (II. Murad) Külliyesi ve Cumalıkızık Köyü olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Bu kapsamda, kente değer katan çalışmaların sürekliliğinin sağlanması ve bundan sonraki süreçte neler yapılacağı ile ilgili görüşlerin değerlendirilmesi hedefiyle düzenlenen ‘UNESCO Buluşmaları’ toplantılarının ilki ‘Hanlar Bölgesi’ temasıyla Kayıhan Hamamı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.


“Hanlar Bölgesi, Bursa’nın kalbi”

Bursa’ya marka kent kimliği kazandıran çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın değerlerinin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin kente önemli kazançlar sağladığına dikkati çekti. Başkan...