17 / 05 / 2024

Dünyanın ilk mağara kilisesinin adı ne

Dünyanın ilk mağara kilisesinin adı ne

Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve bazı kaynaklarda dünyanın ilk mağara kilisesi olduğuna yer verilen St. Pierre Kilisesi'nde, yeni görünümüyle yılda ortalama 500 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Dünyanın en zengin 10 kişi listesi güncellendi! Sıralama değişti mi?

ABD merkezli Forbes, dünyanın en zengin 10 insanı listesini güncellediği duyuruldu. Nisan ayında dünyanın en zengin insanı unvanını alan Bernard Arnault sırasını korurken, listeye ilk 10'da yer almayan Google'ın kurucularından Sergey Brin dahil olduğu açıklandı.

Dünyanın en pahalı emlak piyasasına sahip! Konut fiyatları 10 ayın ardından ilk kez yükseldi! 

Dünyanın en pahalı emlak piyasalarından biri olan Hong Kong'da  konut fiyatları Mart ayında yüzde 1,1 oranında artış göstererek 10 aylık bir düşüşün ardından ilk kez yükseldi. 

Birincilik İstanbul'da! Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu!

2023'te "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesi açıklandı ve açıklanan bu listede İstanbul, 20 milyon 200 bin ziyaretçi ile ilk sıraya yerleşti. 

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Dünyanın en iyi 100 kent listesi yayımlandı: Türkiye’den üç il var!

Londra merkezli Uluslararası pazar araştırma şirketi Euromonitor dünyanın en iyi 100 şehrini duyurdu. Söz konusu listede Türkiye'den de 3 şehir yer aldı...

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Toyota, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markası’ seçildi

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands)’ araştırmasının 2023 sonuçları kapsamında Toyota, bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası olarak seçildi. Toyota'nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseldi. İ

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Dünyanın en değerli madeni belli oldu. Ne altın ne gümüş ne de elmas. En değerli maden olarak adlandırılan ''beyaz altın'' gelecekte sadece o kullanılacak. Ülkeler şimdiden araştırmaya başladı. Beyaz altın ne?

Dünyanın gözü Sivas'ta! Dünyadan bilim insanları o tarlaya akın etti. Her an müjde gelebilir

Evet yanlış duymadınız, dünyanın gözü Sivas'ta. Bilim insanları bir tarlaya akın etti ve o tarlada çalışma başlattılar. Her an o tarladan müjde gelebilir.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Dünyanın ilk mağara kilisesinin adı ne Haberi

Dünyanın ilk mağara kilisesinin adı ne

Hristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ve bazı kaynaklarda dünyanın ilk mağara kilisesi olduğuna yer verilen St. Pierre Kilisesi'nde, yeni görünümüyle yılda ortalama 500 bin ziyaretçi hedefleniyor.


Habibi Neccar Dağı eteklerinde bulunan ve 30'lu yıllarda Hazreti İsa'ya inananların gizlice buluştuğu mekan olarak bilinen kilise, iki sene önce başlanan restorasyonla yeni bir görünüme büründü.


Mağara üzerinde bulunan kayaların kiliseyi ziyaret edenler bakımından risk oluşturmasının bertaraf edilmesi için tel kafes yöntemiyle cıvatalanarak yerlerine sabitlenen çalışmalarda, kilise aslına uygun bir şekilde onarıldı.


İçindeki mozaiklerin de restorasyon çalışmasıyla ortaya çıkarıldığı kilisede yapılan düzenlemelerle ziyaretçiler için dinlenme salonundan otoparka, kafeye kadar hemen ayrıntı düşünüldü.


- 20 günde 3 bin 869 kişi gezdi


Antakya Arkeoloji Müzesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile büyükşehire dönüşümle kapatılan İl...