19 / 07 / 2024

Durak Sayıları Artacak

Durak Sayıları Artacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı kapsamında kent içi ulaşımda bazı iyileştirmeler yapılacak

Uzmanından konut satışı tahmini: Temmuzda konut satışları artacak! 

Konut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 45,0 artarken, reel olarak yüzde 14,9 oranında azaldı. Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, konut satışlarının temmuzda yükseleceğini açıkladı. 

Emekliye yeni ek ödeme müjdesi: Kök maaşı bu rakamlarda olanlar hemen baksın: Ek ödemeyle Temmuz maaşları artacak!

Temmuz emekli ve memur maaş zam oranları belli oldu. Şimdi de ek ödeme müjdesi açıklandı. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş artışları...

İZBAN 1 milyarı aşan yolcu sayısını geride bıraktı! 

İzmir’de ilk yolcusunu 30 Ağustos 2010’da taşıyan İZBAN, on dört yılda bir milyar yolcu barajını geride bırakırken, hat uzunluğu, istasyon ve vagon sayılarını artırdığı kaydedildi.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

Kredi kartında yeni düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı!

Kredi kartlarından yapılan harcamalarda resmen patlama yaşanırken, önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanımlarını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarını azaltmaya yönelik bazı adımların atılması bekleniyor.

Sıfır araçlar için Temmuz'a kadar vaktiniz var, sonra yükseliş başlar

Otomobil satışlarındaki düşüş Nisan ayında da devam etti. Sitelerdeki ilan sayıları artarken, satış süreleri de gittikçe uzuyor. Autorola Türkiye Genel Müdürü Aslı Göker, Temmuz ayına kadar uygun fiyatlı sıfır araçların bulunabileceğini söyledi.

Kredi kartlarına sınırlama getirildi, taksit sayısı düştü

Bankalar kredi kartlarında yeni düzenlemeleri açıkladı. Alınan kararlar doğrultusunda nakit avans çekimleri ve taksit sayıları üzerinde sınırlamaya gidildi.

Kadın yatırımcılar konutu güvenli liman olarak görüyor! 2023'te kadınlar 401 bin 933 konut satın aldı!

Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye genelinde 2023 yılında, kadınlar yüzde 32,8 pay ile 401 bin 933 konut satın aldı.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Emekli maaşlarında sıfır artış şoku: Kök aylık 10 bin TL olmazsa, maaşlara hiç zam gelmeyecek! 

Sayıları 6 milyonu bulan ve en düşük 10 bin TL şeklinde belirlenen maaşı alan emeklilerin bir bölümü, TBMM'de kök maaşlarında herhangi bir düzenlemeye gidilmezse Temmuz'da sıfır maaş artışıyla karşılaşacak. Peki sıfır maaş artışı sorunu nasıl çözülecek? 

Türk pasaportu ile girilebilen ülke sayısı 118’e yükseldi...

Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre seneye 111 olan Türkiye’nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu sene 118’e kadar çıktı. İşte haberin detayları...

Batı Ege GYO kaç lot verdi? Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları açıklandı mı?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz doğrultusunda 3 TL sabit rakamdan 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında talep toplama işlemleri sona erdiği kaydedildi. İşte Batı Ege Gayrimenkul'un 'BEGYO' hisse kodu ile Yıldız Pazarda İşlem göreceği tarih ve lot dağıtım sayıları ve haber

İBB açıkladı! İstanbul'da kullanılan elektrikli skuterların sayısı ilçe ilçe açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından 79 bin 456 elektrikli skuterın kullanıldığı ilçe bazındaki sayıları bildirildi. Buna göre, en fazla e-skuter Esenyurt'ta yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Durak Sayıları Artacak Haberi

Durak Sayıları Artacak

Hem durak sıklıkları artırılacak hem de ulaşım araçlarının güzergahları oturma alanlarının tamamını kapsayacak şekilde iyileştirilecek.


Bakan Fatma Şahin tarafından onaylanarak yürürlüğe giren planla kadınların güçlendirilmesi ve kadınlara koruyucu hizmet sunulması da amaçlanıyor. 


Kısa (2012-2013), orta (2012-2014) ve uzun vade (2012-2015 ve sonrası) olmak üzere üç uygulama dönemini kapsayan planla, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan kadınlara, varsa çocuklarına yönelik ulaşılabilir koruyucu hizmetlerin daha etkili verilmesi ve yaygınlaştırılmasıyla bu kişilerin sosyoekonomik olarak güçlendirilmesi sağlanacak. 


Kadının güçlendirilmesi ve koruyucu hizmet sunumuna ilişkin kısa, orta ve uzun vadede yapılması amaçlanan etkinliklere yer verilen eylem planına göre, kısa vadede kadına yönelik şiddetle mücadelede Alo 183 hattının kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi ve şiddetle ilgili işlevlerinin tanıtılması amaçlanıyor. 


Orta vadede yapılacaklar arasında ise şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi...