28 / 04 / 2024

durgun piyasada konut fırsatı

durgun piyasada konut fırsatı

47 yılık geçmişiyle sektörün köklü firmalarından Soyak'ın genel müdürü Emre Çamlıbel, 2009 başında, konut kredisi faizlerinin, sektörün `kırılma noktası' olarak nitelendirdiği yüzde 12 seviyesini yakalayacağını düşünüyor. Çamlıbel'e göre işte bu `kırılma

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Türkiye'de konut sektöründe dengeler sürekli değişiyor. Düne kadar yatırım aracı olan konut cazibesini yitirdi. 2.el piyasada ilan sayısı artarken, evlere alıcı bulmak zorlaşıyor.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Türkiye konut fiyat artışında dünyayı solladı! Konutta ortalama metrekare fiyatı 836 dolar oldu! 

Konut fiyatlarında dolar bazındaki yükseliş sürüyor. Merkez Bankası'nın 2022 Ağustos ayı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre yıllık konut kredisi faizinin en düşük senelik yüzde 18,61 olduğu piyasada ortalama metrekare fiyatının 836 doları aştığı belirlendi. İşte ayrıntılar..

Sosyal konut projesi borsada hangi hisselere yarayacak?

7 soruda piyasada bu hafta neler olacak? Borsa endeksindeki yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisselerinde yükseliş sürecek mi?  Altın, dolar, euro ne yapacak? Hükümetin açıklayacağı sosyal konut projesi hangi hisseleri hareketlendirecek?

Konut kiralarına öğrenci dopingi!

Tercih sürecinin sona ermesine günler kala şehir dışında üniversite seçen öğrencilerin ev-yurt bulma telaşı da başladı. Öğrenciler konut bulmanın zorlaştığı piyasada bir de yüzde 40’a ulaşan zamlı fiyatlarla karşılaştı.

Konut sektöründe kiralık sırası!

Konut sektöründe şu an bir darboğaz yaşanıyor. Kiralık konutların piyasada çok az kaldığı günümüzde, kiralık ev arayan kişiler emlak ofislerinde isimlerini yazdırıyor ve bu şekilde sıraya giriyor.

İnşaat maliyetlerindeki artış durdurulamıyor!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, inşaat maliyetlerindeki artışın pandemi ile birlikte yükselen arsa fiyatlarıyla birleşince iç piyasada konut geliştiricilerinin frene basmak zorunda kaldığını değerlendirdi...

2020'de yabancıya konut satışında hedef 7 milyar dolar!

Gayrimenkul sektörü koronavirüsüne rağmen yükseliş trendini korumaya devam ediyor. Pandeminin ilk zamanlarında iç piyasada kayıp yaşansa da son 4 aydır yabancıya konut satışı artış yaşamaya devam ediyor.

Konut satışları 2019'u yakalayacak!

Konut sektörü durgun günlerden sonra pandemi döneminde kamu bankalarınca düzenlenen faiz kampanyası sayesinde hareketlendi. Arayışları artıran kampanya ile konut satışlarında geçen yılki seviyenin yakalanması planlanıyor.

durgun piyasada konut fırsatı Haberi

durgun piyasada konut fırsatı

Konut kredisi faizlerine dair beklentileriniz nasıl, faizler ne zaman düşecek?

Şu anda enflasyon yüzde 8, faiz oranları yüzde 17... Arada çok büyük bir fark var. Eğer ekonomik istikrar devam eder ve faiz oranları düşerse, 2009 yılında bizim kırılma noktası olarak gördüğümüz yüzde 12'leri bulursa o zaman taksitler düşecektir ve daha fazla insanın konut alma gücü olacaktır. Biz, mevcuttan daha büyük bir ekonomik sıkıntı olmazsa, 2009'un başında yüzde 12'yi Türkiye'nin yakalayacağını düşünüyoruz.

Tüketici konut için ne kadar beklemeli?

Şu anda konut almanın tam zamanı. 2007'deki durgunluk 2008'de de devam edecek diye öngörüyoruz. Bu durgunluk da alıcılar için önemli bir fırsat, bunu da değerlendirmelerini öneriyorum. Faiz oranları düşecek ancak bu süreçte konutun çıplak fiyatı...