04 / 05 / 2024

Dursun Ay müteahhitler toplantı

Dursun Ay müteahhitler toplantı

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce’de inşaat yapan müteahhit firma sahipleri ve yapı denetim yetkilileri ile bir araya geldi.

Müteahhitler kamu projelerinde fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemesi istiyor! TMB'den Ekim 2023 raporu geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin 'İnşaat Sektörü Analizi Raporu açıklandı. Raporda, “Kamu projeleri üstlenmiş firmaların, yüksek seviyelerdeki maliyet artışı nedeniyle fiyat farkı, tasfiye ve süre uzatımı düzenlemelerine gereksinimi çoğalmıştır" bilgisi verildi.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk müteahhitler 2022'ye yurt dışında 214,4 milyon dolarlık iş üstlenerek başladı!

Türk müteahhitler 2022 yılının Ocak ayında yurt dışında toplamda 10 proje üstlendi. İşte Türk müteahhitlerin hayata geçirdiği projelerin toplam tutarı...

Türk müteahhitler 2 ayda 2 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler, yurt dışında, 2021 Ocak-Şubat döneminde 1 milyar 958 milyon dolar tutarlı 36 proje üstlendi. 1972'den 2021 Şubat ayı sonuna kadar üstlenilen proje, 128 ülkede 421,4 milyar dolar değerine ulaştı.

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

Dursun Ay müteahhitlerle bir araya geldi!

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce’de inşaat yapan müteahhit firma sahipleri ve yapı denetim yetkilileri ile bir araya geldi.

Müteahhitler iş bırakma eylemine hazırlanıyor!

Mayıs ayında patlak veren demir krizi hâlâ devam ediyor. Müteahhitler çözüm bulunmazsa yeniden iş bırakacaklarını açıkladı. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu “Ciddi bir dar boğazla karşı karşıyayız” diyor.

Müteahhitler demir üreticilerin iç pazara yönelmesini istiyor!

Çelik üreticileri, ürünü ihracata yöneltti. Yurt içinde demir bulamayan müteahhitler ise inşaat demirini bu ay yüzde 30 zamlı aldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ekim ayı analizini açıkladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği merakla beklenen Ekim ayı analizini açıkladı. Analizde, Türkiye’de son 3 çeyrekte yakalanan büyümenin 2017 yılında da devam edebilmesinin ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Avrupalı müteahhitler: Endişe etmiyoruz, 2018’de İstanbul’dayız!

Her yıl Avrupa’nın farklı kentlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği ay başında Belçika’da bir araya geldi.

Türk Müteahhitler 9 ayda 15.3 milyar dolarlık iş yaptı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2015 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin İnşaat Sektörü Analizi'ni yayınladı. Rapora göre; 2015 yılının ilk 9 ayında, yurtdışında 15,3 milyar ABD dolarını bulan toplam 92 proje üstlenildi.

Konya Müteahhitler Birliği KONESOB'u ziyaret etti!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirci ve Yönetim Kumlu üyeleri, KONESOB'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Dursun Ay müteahhitler toplantı Haberi

Dursun Ay müteahhitler toplantı

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Düzce’de faaliyet gösteren inşaatçılarla görüştü. Düzce Belediyesi'nde yer alan habere göre, İmar Barışı yasası kapsamında vatandaş, müteahhit ve yapı denetim firmaları arasında yaşanan karışıklık ve anlaşmazlık sebebiyle yaşanan olumsuzlukların görüşüldüğü toplantıda Başkan Ay vatandaşların imar barışından faydalanarak eksik olan belgelerini tamamlama konusunda yapı denetim ve müteahhitlerin anlayışlı davranması gerektiğini söyledi.

Her kurumun kendi sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Başkan Ay “Vatandaşların taleplerinde bizi ilgilendiren kısmı titizlikle yerine getirmek için çalışıyoruz. Aynı hassasiyet ve fedakarlığı sizlerden de bekliyoruz. Devletimizin vatandaşlarımıza tanıdığı bu haktan herkesin yararlanmasını diliyoruz. Belediyemiz ile ilgili problem yaşayan işlemlerini yürütemeyen varsa lütfen söylesin gerekeni yapalım. Ancak sizler de vatandaşları mağdur etmeyin. Bu geçişin huzur içinde yapılmasını sağlayalım” şeklinde konuştu.

Yapı denetim ve müteahhit...