05 / 05 / 2024

düzce riskli binalar

düzce riskli binalar

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı. 

Ümraniye'deki riskli binalar yıkılıyor!

Türkiye'deki depremler sonrası riskli binaların dönüşüm süreci Ümraniye'de de başladı. Yasal süresi dolan riskli binaların yıkımına başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Riskli binalar acilen yenilenerek dönüştürülmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli binalar, kentsel dönüşüm ve beton kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Antalya'da riskli binalar ortadan kaldırılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yer alan riskli binalar ve kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

Tunç Soyer'den riskli binaların dönüşümü için olağanüstü toplantı çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 1 Mart Pazartesi günü Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantıda tek gündem olarak, riskli binaların dönüşümü konuşulacak.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Ataşehir'de riskli binalar yıkılıyor!

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Riskli binalar tabut olmadan dönüşmeli!

İstanbul’un dönüşmesi gereken deprem tehdidi altındaki ilçelerini yöneten belediye başkanları bütçe ve yetki yetersizliğinden şikayetçi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Riskli binalar bir önce dönüşüme girmeli. Yoksa bu evler yüzlerce insan için tabuta dönecek” diye konuştu. 

Riskli binalar güçlendirilerek kurtulabilir!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, riskli binaların yüzde 90'ının güçlendirilerek kurtarılabileceğini söyledi. Türkkan, "Güçlendirmenin hızlanması için mevzuatın kolaylaştırılması, KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi ve düşük oranlı kredi desteği sağlanmalı'' dedi.

Düzce'de kentsel dönüşüm süreci başladı!

Düzce Belediyesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Düzce'de yeterli seviyeye ulaşması ve risk altında olan binaların yerine Deprem Yönetmeliğine uygun sağlam binalar inşa edilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

düzce riskli binalar Haberi

düzce riskli binalar

Düzce Üniversitesi Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin düzenlediği “Kentsel Dönüşümün Sorunları ve Finansmanı” başlıklı konferansta, birbirinden değerli konuklarıyla kentsel dönüşüm tartışıldı.

Düzcedamla'da yer alan habere göre; Etkinliğin ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Türkiye’de bilimin eliyle düzenlenen ilk kentsel dönüşüm çalıştayının sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na da sunulacağını söyleyerek, etkinliğin ülkemizin gelişmesine katkı sağlamasını temenni etti. Kentsel dönüşümün sadece doğal afetler sonrası düşünülmemesini ifade eden Rektör Çakar, şehrin ihtiyacına ve doğasına göre yenilemelerin akıllıca yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

"Düzce için hala yapılması gerekenler var”  

Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Yılmaz, Düzce’nin deprem sonrasında yüzde 80-90 dönüşmüş olmasına karşın halen daha yapılması gerekenler olduğunu belirtti. Kentsel dönüşüm denince herkesin aklına fiziksel dönüşüm geldiğini ifade eden Yılmaz,...