18 / 05 / 2024

Düzensiz binalar nedir

Düzensiz binalar nedir

Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alan düzensiz binalar nedir? Düzensiz binalara ilişkin koşullar nelerdir? İşte yönetmelikte yer alan düzensiz binaların tanımı ve esasları...

Tebernüş Kireçci soruyor: Kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?

Ülke genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Özellikle büyükşehirlerde kentsel dönüşüm hızla ilerlerken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı üzerinden takipçilerine 'kentsel dönüşüm nedir, rantsal dönüşüm nedir?'' sorusunu sordu. Bakın vat

Tapu sicili düzeltme davası nedir?

Tapu kayıtlarının eski olması, kadastro ve tapu işlemleri sırasında oluşan hataların giderilmesi tapu sicili düzeltme davası ile giderilir. Bu işlemlerde en yaygın hatalar tapu sahibinin adı, soyadı, anne ve baba adı gibi unsurlar vardır. Peki tapu sicili düzeltme davası nasıl açılır?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi davası, belirli bir nedenden dolayı açılır. Bu dava, tapuda bazı hataların saptanması sonucunda açılır. Özellikle de tapuda bazı unsurların yanlış kaydedilmesi tapu kaydının düzeltilmesi davasını gerektirir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi davası tam olarak nedir?

Dönüm nedir? Dönüm nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul yatırımı olanlar tarafından 'dönüm' kavramı sıklıkla duyulur. Bu kavram günümüzde emlak sitelerinde de taşınmaz ürün özelliklerinde kullanılıyor. Arazi alanlarının büyüklüğünü ifade eden dönüm kaç metrekaredir ve nasıl hesaplanır? İşte dönüm kavramı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

“Hayata Dönüş Kredisi” nedir? “Hayata Dönüş Kredisi”nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin ayrıntıları belli oldu. Kredi paketinin kimlere yönelik olacağı, faizinin nasıl hesaplanacağı açıklandı.

3600 ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affı TBMM’de kabul edildi! İşte detaylar…

3600 ek gösterge ve öğrenci affı düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi kabul edildi. Peki düzenlemenin detayları nedir?

Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Bitcoin ve kripto paralarında yaşanan düşüşler yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde büyük bir çöküş yaşayan LUNA'nın kripto piyasasının düşmesine neden oldu. Peki Kripto neden düşüyor? Bitcoin ve kripto paralarında düşüşün nedeni nedir?

Bursa İstanbul Caddesi'nde kentsel dönüşüm başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Caddesi'nde uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye bastı. Proje dahilinde düzensiz yapılaşma ortadan kaldırılacak. 

Eyüpsultan Meydanı'nda düzensiz yapılaşma sona eriyor!

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Meydanı'nda yer alan düzensiz yapıları ortadan kaldırarak tarihi yapıları yeniden gün yüzüne çıkartıyor. 

Atıl duruma düşen binalar nasıl kullanılmalı?

Denge Değerleme, inşaat sektöründe talep görmeyen ve  turizm konaklama tesisleri, yurt binaları ve öğrenci evleri için çeşitli önerilerde bulundu. 

Antalya'da 5 yıldızlı oteller harabeye döndü!

Antalya'nın bir döneminin gözde otellerinden Divan Talya ve Ofo otelleri harabeye döndü.Hayalet yapıya dönen binalar bölge halkını tedirgin ediyor. 

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için otopark yapımına başlıyor.

Düzensiz binalar nedir Haberi

Düzensiz binalar nedir

Düzensiz bina nedir?

Düzensiz binalara ilişkin esaslar, Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Depreme karşı davranışlarındaki olumsuzluklar nedeni ile tasarımından ve yapımından kaçınılması gereken düzensiz binalar’ın tanımlanması ile ilgili olarak, planda ve düşey doğrultuda düzensizlik meydana getiren durumlar Tablo 2.1’de, bunlarla ilgili koşullar ise 2.3.2’de verilmiştir.


2.3.2. Düzensiz Binalara İlişkin Koşullar 

Tablo 2.1’de tanımlanan düzensizlik durumlarına ilişkin koşullar aşağıda belirtilmiştir: 

2.3.2.1 – A1 ve B2 türü düzensizlikler, 2.6’da belirtildiği üzere, deprem hesap 

yönteminin seçiminde etken olan düzensizliklerdir. 

2.3.2.2 – A2 ve A3 türü düzensizliklerin bulunduğu binalarda, birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde, kat döşemelerinin kendi düzlemleri içinde deprem kuvvetlerini düşey taşıyıcı sistem elemanları arasında güvenle aktarabildiği hesapla doğrulanacaktır. 

2.3.2.3 – B1 türü düzensizliğinin bulunduğu binalarda, gözönüne alınan i’inci kattaki dolgu duvarı alanlarının toplamı bir...