16 / 05 / 2024

ege maden ihracatçıları birliği çin doğaltaş ihracatı

ege maden ihracatçıları birliği çin doğaltaş ihracatı

Türkiye, 2006 yılında Çin’e 126 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ederken 2013 sonunda 1 milyar dolara ulaştı. Çin’de bütün prestijli yapılarda Türk doğaltaşları tercih ediliyor. Türkiye’nin Çin’e doğaltaş ihracatı, yedi yılda 8 kat arttı...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Ege’nin gizli cennetleri ABD'de manşet oldu! Avrupa'da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

ABD merkezli CNN televizyonu, gezi sayfasının kapağına Türkiye’yi taşıyarak, Türkiye'nin Ege kıyıları için “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanıldı. 

İhracatçılar krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor

Kurumlar vergisi muafiyet oranının 1 puandan 5 puana artırılmasını ‘olumlu’ bulan ihracatçı, krediye ulaşım konusunda pozitif ayrım talep ediyor. İhracatçılar, “Ekonomide toz-duman siliniyor ama başta yatırım ortamı olmak üzere belirsizlik hâlâ devam ediyor” diyor.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Vize sıkıntısı had safhada! İhracatçılar vize alamayınca yurt dışı ziyaretler askıya alındı!

Son günlerde iyice ayyuka çıkan vize sorunu ihracatçıları bezdirdi. Çoğu ihracatçı vize alamadığı için yurt dışı müşteri ziyaretlerini ertelemek zorunda kalırken, bu durumun Türkiye’nin ihracatına darbe vuracağı belirtiliyor.

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

İhracatçılar dolar almak için Kapalıçarşı’nın yolunu tutuyor!

Kurda bankalarla Kapalıçarşı arasındaki farkın açılması sonrası ihracatçı, gelirinin yüzde 40'ını Merkez Bankası’na sattıktan sonra Kapalıçarşı'nın yolunu tutuyor.

İhracatçılar isyan etti: TCMB baskıları kaldırsın! Kredi muslukları açılmazsa sanayici zor günler yaşayacak!

Ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük kur-düşük faiz politikası ihracatçıları isyan ettirdi. Yüksek enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle maliyetlerin her geçen gün arttığından yakınan ihracatçılar, kredi muslukları açılmazsa sanayicinin zor günler yaşayacağını belirtiyor.

ege maden ihracatçıları birliği çin doğaltaş ihracatı Haberi

ege maden ihracatçıları birliği çin doğaltaş ihracatı


Türkiye, 2006 yılında Çin’e 126 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ederken 2013 sonunda 1 milyar dolara ulaştı. Çin’de bütün prestijli yapılarda Türk doğaltaşları tercih ediliyor. Türkiye’nin Çin’e doğaltaş ihracatı, yedi yılda 8 kat arttı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türk doğaltaş sektörünün en büyük ihracat pazarı Çin’de, 6-9 Mart 2014 arasında düzenlenen Xiamen Stone Fair 2014'ü değerlendirdi. Türkiye’nin 2000’li yılların başında en büyük doğaltaş ihraç pazarının ABD olduğunu hatırlatan Erdinç, “2008 mortgage krizinden sonra ABD, Türk doğaltaş sektörü için ikinci öncelikli pazar konumuna gerilerken her yıl yüzde 8 büyüyen ve milyonlarca kişinin yaşadığı yeni şehirler kuran, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerini yenileyen Çin, öncelikli ihraç pazarımız konuma yükseldi.” diye konuştu.


Türkiye’nin 2006 yılında Çin’e 112 milyon dolar seviyesinde...