03 / 05 / 2024

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu turizm raporu

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu turizm raporu

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu (ETİK) tarafından hazırlanan turizm raporu 2014 yılında İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısı ve İzmir'in turizm ana pazarındaki durumuna ilişkin bilgileri sundu.

Denizli’de inşaat sektörü büyümesini devam ettirecek!

Güney Ege Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Şenel, Denizli’de inşaat alanında büyümenin devam edeceğini kaydetti. Yerel yönetimlere düşen görevler olduğunu kaydeden Şenel, yeni göreve gelecek yönetimlerin hızla çalışacağını belirtti.

Mikonos Adası’nın yanındaki Tragonisi Adası 50 milyon Euro'ya satılıyor!

Dünya jet sosyetesinin ve en zenginlerinin tatil cennetleri arasında başı çeken Ege’nin ortasındaki Mikonos Adası’nın yanı başındaki turistik ve cennet koyları ile ünlü Tragonisi Adası 50 milyon Euro bedelle satışa çıkarıldı. Kaya Adası olan Tragonosi’ye Mikonos’tan her sene binlerce zengin turist g

Sinpaş Ege Vadisi ve Boulevard Çankaya'da yüzde 15 indirim! 

Sinpaş Ege Vadisi ve Boulevard Çankaya projelerinde başlatılan kampanya kapsamında yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor. Projelerden vadeli olarak konut sahibi olmak isteyenler de şirket bünyesinde 24 ay vade imkanından yararlanabiliyor.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla Çekmeyeköy'e 150 konutluk yeni proje: Ormanyaka satışta!

Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla 4 milyar lira yatırım değeri ile hayata geçirilen Ormanyaka’da 150 daire ve 16 ticari ünite için ön satışlar başladı.

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği! 

Ege Yapı ve Missafir'den 26 milyon liralık işbirliği geldi. Ege Yapı, kısa, orta ve uzun vadede konut kiralamak isteyen vatandaşlarla ev sahiplerini bir araya getiren Missafir'e yatırım gerçekleştirdi. 

Ege Duvar Ve Zemin Kaplama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ege Duvar Ve Zemin Kaplama Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Özkan Caymaz, Sabir Kıcır ve Salih Kıcır ortaklığında kuruldu.

Akıllı şehirler yeni dönemde ön plana çıkacak!

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümün 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentlerin hayata geçirilmesi için akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Oteller Körfez sermayelerinin olabilir!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin hangi bölgelerinde deprem hareketleri artacak?

Bu sene 4 aydan bu yana Türkiye’de önemli bir suskunluğa bürünen deprem hareketlerinin artık hızlanacağına dikkat çeken Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ege Denizi ve Göller Bölgesi'nde bu sene yüksek çekinceli bir deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

Demir çelik sektörü, Uzak Doğu'dan gelen taleplerle canlandı!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada "21 Ocak'ta başlayacak olan Çin yeni yılına kadar bu talep artışı devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu turizm raporu Haberi

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu turizm raporu

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu (ETİK) tarafından hazırlanan turizm raporu 2014 yılında İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısı ve İzmir'in turizm ana pazarındaki durumuna ilişkin bilgileri sundu. Bunu göre 2014 yılı 10 aylık dönemde İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısının yaklaşık yüzde 7 oranında azaldığına dikkat çeken ETİK Başkanı Mehmet İşler'in verdiği bilgiye göre 2014 yılı 10 aylık dönemde toplam ziyaretçi sayısının 1 milyon 318 binden 1 milyon 225 bin kişiye düşmesinin ana nedeni, kruvaziyer yolcu trafiğindeki yaklaşık yüzde 31'lik azalma. Denizdeki düşüşe rağmen Adnan Menderes'ten havayolu yolcu trafiği ise 2013 verilerine göre yükseliş gösterdi. Geçen yılın ilk 10 aylık verilerine göre 825 bin kişi olan Adnan Menderes Havaalanı trafiği, bu yıl yüzde 4 oranında yükselerek 860 bin kişiye yaklaştı. 


İzmir 9...