03 / 05 / 2024

Egede olan deprem kaç büyüklüğünde

Egede olan deprem kaç büyüklüğünde

Saat 15.33'te merkez üssü Ege Denizi açıkları olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Ege Denizi'nde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İstanbul’da 5 yılda 650 bin konutu dönüştüreceğiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un bir numaralı gündem maddesi olan deprem ile ilgili olarak, 5 yılda 650 bin konutun dönüştürüleceğini kaydetti.

Deprem konutları sahiplerini buluyor! AFAD 30.723 deprem konutları kura sonuçları nasıl öğrenilir? 

AFAD, Türkiye genelinde meydana gelen afetler sonucunda mağdur olan vatandaşlar için önemli bir adım olan deprem konutlarını hak sahiplerine ulaştırmak için kura çekim çalışmalarını sürdürüyor. Şubat ayında yaklaşık olarak 46 bin konut sahiplerine teslim edilmişti.

Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riski çoğaldı! Naci Görür, il il uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'tan Hakkari'ye kadar olan şehirlerde deprem riskinin yükseldiğine dikkat çekti ve il il uyarılarda bulundu. İşte Görür'ün o açıklaması...

Son dakika! Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! 

AFAD, Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Merkezi Battalgazi ilçesi olan deprem pek çok ilde de hissedildi.

Deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? Milletvekilleri sordu, Bakan Özhaseki il il açıkladı!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Peki deprem bölgesi olan 11 ilde konutlar ne zaman teslim edilecek? İşte Meclis'ten o konuşmalar...

370 kişinin öldüğü Emlak Bank Konutları'nın müteahhitlerine verilen ihalelere suç duyurusu!

Depremde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nı yapan Aslar İnşaat'ın iki ortağına verilmiş olan deprem konutları ve altyapı ihaleleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

SON DAKİKA! Marmara’da deprem! O il sallandı!

Kandilli Rasathanesi’nden edinilen bilgilere göre, Bursa’da deprem meydana geldi. 3.2 şiddetinde olan deprem saat 06.50’de yaşandı.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Depremzede esnafa 4,1 milyar TL'lik kredi kullandırıldı!

Aktararılan son dakika detaylarına göre, Ticaret Bakanlığı öncülüğünde e-ticaret alanında başlatılmış olan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" ile satılan ürün sayısı 6 ayda 4 milyon 718 bin 191, satılan ürünlerin toplam bedeli de 397 milyon 336 bin 69 Türk Lirası şeklinde oldu.

Egede olan deprem kaç büyüklüğünde Haberi

Egede olan deprem kaç büyüklüğünde

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerinden alınan bilgiye göre, saat 15.33'te merkez üssü Ege Denizi açıkları olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.  Sarsıntı 6,1 kilometre derinlikte...