06 / 05 / 2024

Eğridere heyelan riski

Eğridere heyelan riski

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

O bölgelerde deprem riski arttı! İki uzman isim tek tek açıkladı: Bu fay 7 büyüklüğünde deprem üretebilir! 

İki uzman isimden son dakika deprem açıklamaları peş peşe geldi. Prof. Dr. Ziyadin Çakır ve Prof. Dr. Murat Utkucu deprem riski artan yerleri bir bir açıkladı. 

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

İstanbul’dan herkes o ile kaçıyor! Fiyatlar üçe katlandı!

Kahramanmaraş’ta yaşanan felaketin ardından 'deprem riski' bulunmayan o ile İstanbul’dan büyük göç başladı. Verilen bilgiye göre, şehirde fiyatlar üçe katlanırken, ne kiralık ev ne de dükkan bulunabiliyor.

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!

İstanbul, 1999'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem de dahil olmak üzere yıkıcı depremlerle dolu bir geçmişe sahip. İstanbul'da 2030 yılına kadar büyüklüğü 7 ve üzeri deprem olma ihtimali açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, Dr. Doğan Kalafat ve Prof. Dr. Haluk Özener peş peşe konuştu.

7.6'lık İstanbul depreminde neler olacak? Hangi ilçe kaç şiddetinde sarsılacak? İşte 10 şiddetinin hissedileceği ilçeler

Türkiye'nin 11 ilinde yaşanan büyük yıkımın ardından, deprem riski yeniden gündem oldu. Peki 7.6'lık İstanbul depreminde neler olacak? Hangi ilçe kaç şiddetinde sarsılacak? İşte 10 şiddetinin hissedileceği ilçeler

Bu ilçelerde oturanlar 7.5'in üzerinde deprem riski! Tam 110 ilçe diri fay hattı üzerinde!

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA), fay hattı geçen ilçeleri açıkladı. 7.5 büyüklüğüne kadar deprem üretebilecek 485 diri fay hattı Türkiye`nin farklı bölgelerinde yer alıyor. MTA'nın diri fay haritasına göre, 110 ilçe fay hattı üzerinde bulunuyor.

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Deprem uzmanı 'Endişe ediyoruz' diyerek il il açıkladı! Deprem riski olan iller hangileri? Hemen bakın!

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son açıklamada ‘endişe ediyoruz’ diyerek risk altında olan şehirleri bir bir açıkladı. İşte peş peşe açıklanan o iller...

Eğridere heyelan riski Haberi

Eğridere heyelan riski

İzmir Bornova'nın dağlık bölgesinde bulunan, kırsal Eğridere Mahallesi Ardıç Sokak'ta, 16 Şubat'ta, heyelan oluştu. Toprak kayması sonrasında ilk olarak 12 ev tahliye edildi. Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; heyelanın devam etmesi üzerine hasarın oluştuğu 30 ev ile hayvancılık yapılan 15 ahır için kaymakamlık kararıyla tahliye kararı verildi. Heyelan sonrası bölge sakinleri, büyük bir tedirginlik yaşandı.

UZMANLAR, BÖLGEYİ İNCELEDİ

AFAD İl Müdürlüğü'ne bağlı personelin yanı sıra Ankara'da bulunan genel müdürlükten ve çeşitli üniversitelerden de uzmanlar bölgeye geldi. Uzmanların bölgede bulunan jeolojik incelemeler sonrasında heyelanın oluştuğu alan ile ilgili rapor hazırlandı. İnceleme sonuçlarının yer aldığı, İzmir Valiliği tarafından hazırlanan raporu dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Eğridere'de bulunan heyelan alanı, afet bölgesi ilan edildi.

HAK SAHİPLERİNİN ZARARLARI TESPİT EDİLECEK

Afet bölgesi ilanından...