10 / 05 / 2024

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Mualla Gür

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Mualla Gür

Türkiye'de inşaat yan sanayi sektöründen 18 firmanın temsilcileri, Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olmasıyla artan inşaat talebine karşılık, Türkiye'den bölgeye ihracatı arttırmak için Katar'a geldi

Çevre, Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı! 100 bin hafif çelik köy evi için ilk kazmayı vurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde hasar gören köy evlerinin yerine inşa edilecek olan 100 bin hafif çelikten köy evi için ilk kazmayı vurdu. 

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış durdu! Sıra betoncular ve çimentocularda! 

İkinci el araba fiyatları geçtiğimiz aylarda sıfır otomobil fiyatlarının önüne geçmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından yapılan denetimler ve yeni yaptırımlarla otomobil piyasası normale döndü. Sıra inşaat sektöründe,  çimento ve beton fiyatlarına geldi. Fiyatların düşmesi için bakanlıktan müd

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Ticaret Bakanlığı dış ticaret beklenti anketini açıkladı!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının üçüncü çeyreğine yönelik Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladı. Buna göre, ihracat beklenti endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe göre 4,2 puan artış kaydetti.

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.

Aile Bakanlığı ödüyor. Dul ve yetim maaşlarına zam var mı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödemesi gerçekleştirilen dul ve yetim aylıklarına zam gelip gelmediği konuşuluyor. Detaylar haberimizde.

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.

Aile Bakanlığı ödüyor. Tam 4.337 TL hesaplara yatırıldı. Hemen hesabınıza bakın

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödemeler tam gaz yapılmaya devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir ödeme daha yapıldı. Detaylar haberimizde...

Duyan duymayan kalmasın! Aile Bakanlığı düzenli olarak 730 TL verecek! Nisan ayında alabileceksiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni ödeme müjdesini verdi. Bakanlığın aldığı kararla şartları sağlayanlara düzenli olarak 730 TL verilecek.

Aile Bakanlığı ödüyor! Bu parayı da mutlaka alın yoksa başkası alır

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan ödemeler arasında fatura yardımları da bulunuyor. Bakanlığın ödeme detaylarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Aile Bakanlığı ödüyor, alanlar büyük nefes alacak! Hemen başvurun para ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik destek ödemeleri devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir yardımın daha detayları duyuruldu. İhtiyacı olanların mutlaka başvurması gerektiği belirtildi.

Aile Bakanlığı ödüyor, kocanız başvurmadıysa siz başvurun! Para verilecek, acil bakın

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Ev hanımlarına da ödeme yapılacak. Kadınların kendileri de başvuru yapabiliyor.

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, borsa üzerinden döviz alımına yüzde 30 komisyon uygulanacak...

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Mualla Gür Haberi

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Mualla Gür

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen organizasyonla Katar'ın başkenti Doha'ya gelen 18 inşaat yan sanayi firmasının temsilcileri, Katarlı sanayicilerle bir araya gelip ülkedeki yatırım imkanlarıyla ilgili ön görüşmelerde bulundu.


Türk yatırımcıların Katar ziyaretiyle ilgili AA'ya değerlendirmede bulunan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar, "Katar'da, 2022 Dünya Kupası'ndan ötürü inşaat sektöründe ciddi bir hareketlenme bekleniyordu zaten. Bu ziyaretimizde de pek çok inşaatın hızla devam ettiğini gördük. Bu talep giderek artacak" dedi. 


Urfalılar, Türk sanayicilerin yükselen Katar piyasasından çok daha fazla pay alması için harekete geçtiklerini belirterek, "Türk sanayicilerin daha çok pay alması için 18 firmanın temsilcileriyle Katar'a geldik. Buradaki görüşmelerimiz çok olumlu geçti. 140 Katarlı firma bizlerle görüşmeye geldi" şeklinde...