12 / 05 / 2024

ekonomik durgunluk konut satışlarını etkiler mi

ekonomik durgunluk konut satışlarını etkiler mi

Ekonomide yaşanan durgunluk ve halkın her geçen gün daha çok yoksullaşması yüzünden konut satışları düştü. Konut satışlarında yaşanan bu sert düşüş inşaat sektöründe depreme yol açtı.

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Ekonomik sıkıntılar konut dolandırıcılığını artırıyor!

Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ekonomik sıkıntıların konut dolandırıcılığını artırdığını açıkladı. İşte Federal Konut Kredisi Mortgage şirketi Freddie Mac'in konu ile ilgili yaptığı açıklamalar....

Çin'de konut fiyatlarında durgunluk hakim!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 241 bin TL'den..

Prefabrik ev almak isteyenlere güzel haber geldi. 1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için büyük fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 295 bin TL'den başlıyor... İşte detaylar...

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

Almanya resesyona girdi!

Almanya’da ekonomik durgunluk baş gösterdi. Yüksek enflasyon ve düşen tüketici harcamaları ülke ekonomisini resesyon olarak bilinen ekonomik durgunluğa itti.

Akıllı telefonda en fazla hangi markanın satışları düştü, hangisinin yükseldi? İşte çok çarpıcı veriler!

Geçtiğimiz sene dünya genelinde başlayan ekonomik durgunluk, akıllı telefon satışlarını da etkiledi. Bu dönemde dünyanın bu alandaki en büyük devleri de önemli kan kayıpları yaşadı. Peki verilere bakıldığında, 2022 senesinde en fazla hangi telefon markası satıldı, en çok hangisinin satışları düştü,

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, reel sektörün ardından finans sektörüne de sıçradı. Daha önce 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklayan Goldman Sachs, bu kez söz konusu operasyon için tarih verdi.

Altın yatırımcısını 2023'te neler bekliyor? Altın fiyatları fırlayacak mı?

Altın fiyatları için 2023'de iki senaryo var. Her iki senaryoda da altın fiyatları 2022'den daha iyi bir seyir izliyor. Ekonomik durgunluk ve enflasyon senaryosunda ise altın fiyatları katlanarak artıyor!

Almanya ihracatı seneye yüzde 2 düşecek! 

Alman Ticaret Odaları Birliği (DIHK), Alman ihracatçıların neredeyse yarısının 2023'te ekonomik durgunluk beklediğini ve ihracatın yüzde 2 düşeceğini bildirdi.

Tüm bildiğiniz senaryoları unutun! Doların zirve yapacağı asıl tarih belli oldu! İşte o gün kıyamet kopacak

Ekonomik durgunluk döneminde doların  güvenli liman olmaya devam edeceğini söyleyen Citigroup stratejistleri, dolarda kıyametin kopacağı tarihi açıkladı. Tüm bildiğiniz senaryoları unutun.

ekonomik durgunluk konut satışlarını etkiler mi Haberi

ekonomik durgunluk konut satışlarını etkiler mi

Ekonomide yaşanan durgunluk ve halkın her geçen gün daha çok yoksullaşması yüzünden konut satışları düştü. Konut satışlarında yaşanan bu sert düşüş inşaat sektöründe depreme yol açtı. 


Dış açık ve kurdaki artış, ile inşaat, turizm, gıda ve metal sektörlerindeki kötü gidişat Türkiye ekonomisi için kriz sinyalleri veriyor.


Son dönemde elde edilen ekonomik verilere göre Türkiye’de kriz kapıda! Dış açık zirve yaptı, ithalat ve ihracat son 3 yılın en düşük düzeyinde. Kurdaki artış kişi başına borcu katladı. Başta inşaat olmak üzere, gıda, metal ve turizm sektörleri zorda. İcradan satışlar katlandı. Çiftçi ise perişan.


DIŞ TİCARET AÇIĞI ZİRVEYE ÇIKTI


Dış ticaret açığı temmuzda yılın en yüksek seviyesine çıktı. Açık yüzde 6.5 artarak 6 milyar 596 milyon dolardan 7 milyar 28 milyon dolara yükseldi. Dış ticaret açığı...