03 / 05 / 2024

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 27787 sayılı 16 Aralık 2010 tarihinde “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmeliğini yayımlamıştı...

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Müteahhitlerden yeni yönetmeliğe tepki!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, yönetmelik sebebiyle on binlerce müteahhidin meslekten men edilebileceğini belirtti. Avcıl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

İnşaatlardaki KDV yükü azalacak!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, hükümet tarafından inşaat sektörü için yeni bir paket hazırlandığını açıkladı. Avcıl, paket hakkında detayları paylaştı.

Kamu müteahhitleri sıkıntıda!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş yaptığı açıklamada, "Beyoğlu'ndaki binanın çökmesi bize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli ve acil olduğunu göstermiştir" dedi.

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüüm çalışmaları değerlendirdi. 

Kentsel dönüşümde çelişkileri ortadan kaldıralım!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm ile ilgili konuştu. Karataş, kentsel dönüşümün devlet meselesi olduğunu belirtti.

Şaban Topal: Yeni yasa kentsel dönüşümü sekteye uğratabilir!

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Sekreteri ve Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Şaban Topal, yeni yasanın kentsel dönüşüm projelerini sekteye uğratabileceğini açıkladı.

İmar kanununda gerekli düzeltme yapılmazsa dönüşüm sıkıntıya girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "30 Haziran'da yeni imar kanununda gerekli düzeltmeler yapılmazsa kentsel dönüşüm sıkıntıya girecek." dedi.

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Haberi

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği

Bu yönetmeliğin günümüz şartlarında yetersiz ve eksiklerinin olduğunu söyleyen İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman AVCIL konu ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Çalışmanın kapsamlı olduğunu fakat 40 yıldır beklenen özel müteahhitlik sektörünün kendilerini özgün bir şekilde ifade etme, sorunlarını ve çözümlerini ortaya koymak adına temsil etme yeterliliklerinden yoksun olduğunun altını çizen Avcıl çıkartılan yönetmeliğin inşaat müteahhitlik yapı sektörünün reel işleyişine kesinlikle uygun olmadığını söyledi.

AVCIL açıklamasında: “Bağlı olduğumuz Konfederasyon tarafından çalışması hızla yürütülen müteahhitlik yasası ile alakalı Konfederasyon Başkanımız Sayın Tahir TELLİOĞLU’nun yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda taslak ile alakalı önerilerde bulunduğumuz düzenlemeye binaen harmanlanan raporun hızlıca bakanlığa gönderildiği söz konusudur” dedi.

Avcıl: “Hazırlanan bu taslak çerçevenin kamu müteahhitlerinin ön yeterliliklerinden ağır olduğu, buna rağmen kamuda...