03 / 05 / 2024

Elbirliği sistemi ev alma

Elbirliği sistemi ev alma

Artan kredi faiz oranlarının ardından 120 bin konutun satıldığı elbirliği sistemine, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacağı açıklandı. Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Ev alacaklar dikkat! Sıfır faiz, 1375 lira aylık taksitle kredi desteği

TOKİ sosyal konut kampanyası sonrası ev almak isteyenler sıfır faizli konut kredisi için araştırma yapıyor. Konut kredisi faizleri 3 yılın zirvesine çıkarken, faizlerin yüksekliği nedeniyle ev almaktan vazgeçen vatandaşlar için SGK tarafından verilen faizsiz konut kredisi uygulaması sürüyor.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir?

Kiracı sözleşmesi dahilinde bir evde otururken, ev sahibinin onayı ile evde birtakım değişiklikler yapabilir ve bu değişiklikler eve değer kattığı için ev sahibinden yaptığı masrafı talep edebilir. Peki, Kiracının ev sahibi değişince eve yaptığı masrafların durumu ne olur? Kiracılar hangi masrafları

Elbirliği Mülkiyeti nedir? Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir?

Elbirliği mülkiyeti genellikle miras yolu ile elde edilen gayrimenkullerde görülmektedir. Bu tarz mülkiyetlerde tapu üzerinde ortakların isimleri yer alsa da kişilerin payları ve oraları belirtilmemiştir. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl çevrilir? İşte elbirliği mülkiyeti hakkında bil

Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Kredi kullanmak, son zamanlarda ev alabilmek için en uygun yöntemlerden biri olmaya devam ediyor. Pek çok kişi beğendiği evi alabilmek için bankaya kredi başvurusunda bulunurken, başvurunun onaylanmasında evin tapu tipi büyük bir önem taşıyor. Peki, Hangi tapu tipleri için ev kredisi kullanılabilir?

Tapuda elbirliği nasıl bozulur? Tapuda elbirliğini bozmak için ne yapılır?

Tapuda elbirliği bozma işlemi sadece bir mirasçının başvuru ile gerçekleştirilebilir. Yani her bir mirasçının ayrı ayrı başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Gerekli belgelerin ibrazı ve başvurunun ardından tapuda elbirliği bozulur ve sahip olunan mal, paylı mülkiyete dönüşür… 

Mini ev ofisler iş dünyasında çalışma düzenini sil baştan değiştiriyor!

Hollandalı mimarların dizayn ettiği mini ev ofisler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla daha yaygın hale gelen uzaktan çalışma uygulaması için evde ofis ortamı ihtiyacına yanıt veriyor.

Elbirliği sistemi ev alma Haberi

Elbirliği sistemi ev alma

Artan kredi faiz oranlarının ardından 120 bin konutun satıldığı elbirliği sistemine, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin sistemin denetlenmesi adına yapacağı her girişimin destekçisiyiz. Emin Grup olarak alınan kararın yerinde ve doğru bir müdahale olduğunu düşünüyoruz alınan kararın yerinde ve doğru bir müdahale olduğunu düşünüyoruz. Sistemin kurucusu olarak kooperatifcilikte yaşanan suistimallerin bu sistemde de yaşanmaması ve halkımızın zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız” diye açıklama yaptı. 

Son zamanlarda konut kredi faizlerinin artmasının ardından, ev sahibi olmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği elbirliği sistemi; yüzde 50 büyüdü.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin getireceği denetim ile ilgili açıklama yapan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün,“ Biz 1991 yılında bu sistemi...