05 / 07 / 2024

Elektrik ihracatı yeni yönetmelik

Elektrik ihracatı yeni yönetmelik

İthalat veya ihracat hakkı elde eden lisans sahibi tüzel kişiler tarafından tesis edilen hatlar hariç olmak üzere, bir enterkonneksiyon hat kapasitesinin kullanıcıya tahsis süresi bir defada 1 yılı geçemeyecek

Elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? Enerji Bakanı resmen açıkladı!

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz ve elektrik fiyatlarında nisan ve mayıs ayında zam gelip gelmeyeceğini açıkladı. Peki elektrik ve doğalgaza yeni zam gelecek mi? İşte Bakan Bayraktar'ın konu ile ilgili açıklamalar...

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Yeni Araslar İnşaat Hafriyat Elektrik Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Araslar İnşaat Hafriyat Elektrik Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 750 bin TL sermaye bedeli ile İslam Aktarli tarafından kuruldu.

Elektrik faturasını artık dert etmeyin! Yeni bir destek daha yolda!

Elektrik faturası artık sorun olmasın. Devlet ihtiyaç sahipleri için yeni çalışmalar yürütüyor. Onlardan biri de elektrik faturası için olacak. İşte detaylar!

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…

Elektrik borcu olanların dikkatine! Yeni enerji paketi yolda!

Elektrik borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber paylaşıldı. AK Parti, yeni bir enerji paketi hazırlıyor. İşte detaylar!

Ağustos'tan beri zamlanmayan Hyundai Kona Elektrik'te yeni kampanya! 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Hyundai, çok satan otomobilleri arasında yer alan Hyundai Kona'yı kapsayan Ekim kampanyası düzenledi! Kampanya kapsamında Hyundai Kona Elektrik'i şimdi alın2023'ün Mayıs ayında ödemeye başlayın! İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? İşte yeni tarife!

Doğal gaz ve elektrikte yeni tarife açıklandı. Bunun üzerine Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam mı geldi? sorusu sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Doğal gaz faturası, elektrik faturası yardımından sonra yeni bir yardım daha! Hesaba paralar yatıyor!

Doğal gaz faturası yardımı, elektrik faturası yardımından sonra yeni bir yardım yolda! İşte haberin detayları!

Elektrik ihracatı yeni yönetmelik Haberi

Elektrik ihracatı yeni yönetmelik


Elektrik ithalatı ve ihracatını düzenleyen yeni yönetmelik yayımlandı.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan Elektrik Piyasası İthalat ve İhracat Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yönetmelik, elektrik piyasasında, elektrik enerjisi ithalat ve ihracat faaliyetine ilişkin usul ve esaslar ile uluslararası enterkonneksiyon hatlarının kapasite tahsisine ve sınır ötesi elektrik enerjisi ticaretine yönelik kullanımına ilişkin esasları düzenliyor.


Uluslararası enterkonneksiyon şartı oluşmuş ülkelerden elektrik enerjisi ithalatı veya ihracatı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının uygun görüşü doğrultusunda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurul onayı ile yapılacak.


Lisanslarında yer alması kaydıyla özel sektör tedarik lisansı sahibi şirketler, elektrik enerjisi ithalat veya ihracatı faaliyetlerini; TETAŞ, hükümetler arası anlaşmalar kapsamında imzalamış olduğu elektrik enerjisi ithalat veya ihracat anlaşmalarına uygun elektrik enerjisi ithalat veya ihracatı faaliyetlerini; üretim şirketleri, elektrik enerjisi ihracatı faaliyetini yürütebilecek.


Sistem...