19 / 05 / 2024

elle yük kaldırma

elle yük kaldırma

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yayımlanan yönetmeliklerden biri olan Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği'nde elle taşıma işlerinde iş güvenliği ve iş sağlığı hususuna değiniliyor...

Deprem bölgesindeki illerde yeniden yapılandırma yükümlülükleri düzenlendi...

Deprem illerindeki yeniden yapılandırma yükümlülüklerinde mücbir sebep halinin düzenlendiği açıklandı. Yapılan açıklamada, bölgede bulunan iller için mücbir sebep durumuna yönelik düzenleme yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.

YÖK'ten Çift Ana Dal ve Yan Dal Sistemi İçin Hangi Şart Kaldırıldı?

Yükseköğretim Kurulu, üniversite öğrencilerini ilgilendiren bir duyuru yaptı.  Çift ana dal ve yan dal yapmak isteyen öğrenciler için yeni kararlar alındı. Alınan karara göre çift ana dal ve yan dal eğitimi için o şart artık kaldırıldı. İşte YÖK’ten yeni çift ana dal ve yan dal sistemi kararı…

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

elle yük kaldırma Haberi

elle yük kaldırma

Elle taşıma işlerinde iş güvenliği!

Avrupa Birliğinin 29/5/1990 tarihli ve 90/269/EEC sayılı Konsey Direktifine paralel olarak ve 6331 sayılı Kanunun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan lle Taşıma İşleri Yönetmeliği kapsamında, elle taşıma işlerinde iş güvenliği nin sağlanabilmesi açısından uyulması gerekli şartlara yer veriliyor.


Yönetmeliğe göre elle taşıma işlerinde hem işverene hem de işçiye birtakım sorumluluklar düşüyor. İşverenin genel yükümlülüğü şu şekilde açıklanıyor:


İşveren;

a) İşyerinde yüklerin elle taşınmasına gerek duyulmayacak şekilde iş organizasyonu yapmak ve yükün uygun yöntemlerle, özellikle mekanik sistemler kullanılarak taşınmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.


b) Yükün elle taşınmasının kaçınılmaz olduğu durumlarda, ek-1`de yer alan hususları dikkate alarak elle taşımadan kaynaklanan riskleri azaltmak için uygun yöntemler kullanılmasını sağlar ve gerekli düzenlemeleri yapar.


Ek-1

1. Yükün özellikleri

Yük;

- Çok ağır veya çok büyükse,

- Kaba...