05 / 05 / 2024

Eminömü Meydanı

Eminömü Meydanı

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Henri Prost'un Eminönü Meydanı için hazırladığı avan projenin maketini Hakkı Said Tez isminde bir sanatkara hazırlatmış. Makette Eminönü Meydanı'nın gelecekte alacağı şekil gösterilmiş.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Meydanşehir Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Kuruldu!

Meydanşehir Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Esenlşer’de 17.200.000,00 TL sermaye bedeli ile Abdurrahim Tavlı ve Ahmad Ravad Ramazanoğlu ortaklığında kuruldu.

KİPTAŞ'tan erken teslim müjdesi! Tuzla Meydan Evler o tarihte teslim edilecek!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Tuzla Meydan Evler projesinde erken teslim müjdesi geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada söz konusu projenin 3 Aralık tarihinde teslim edileceğini söyledi.

Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!

Ankara’da yükselecek olan Gamador Meydan Projesi’nin ilgilileri büyük bir merak ile bekliyor. Peki Gamador Meyda Projesi’nde kaç konut olacak? Konut tipleri ne olacak? İşte Ankara Gamador Meydan Projesi 13 soruda tüm detaylarıyla…

Gümüş altın ve dolara meydan okuyor! Gümüşte son dakika gelişmesi

Fed faiz kararının açıklanmasının ardından dolar yükselişe geçerken altın fiyatları düşmeye başladı. Gümüş ise altın ve dolara meydan okuyarak yukarı yönlü hareket ediyor. İşte gümüşte son dakika gelişmesi...

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Meydan Başakşehir'de 229 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Plaformu'nda (KAP) Meydan Başakşehir yapı ruhsatı hakkında açıklama yaptı. 

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler 25 soruda tüm detaylarıyla!

Dün temeli atılan KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler projesinde 149  adet konut yer alacak. 263 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede daireler hiç evi olmayanlara satılacak. İşte KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler25 soruda tüm detaylarıyla...

Eminömü Meydanı Haberi

Eminömü Meydanı



Eminönü'nün imar projesi maketi 


    B. Prost'un hazırladığı avan projeye göre Eminönü Meydanı'nın istikbalde alacağı şeklin maketi Belediye İmar Müdürlüğü tarafından B. Hakkı Said Tez isminde bir Türk sanatkara yaptırılmıştır. Maketin üç taraftan alınmış fotoğrafını dercediyoruz. Ortadaki fotoğraf, Karaköy Köprüsü'nden bakılınca meydanın umumi vaziyetini, üstteki resim uzaktan görünüşünü, alttaki resim de Yeni Cami'nin yan kısmından ileride yapılacak antrepoları göstermektedir. 

    B. Prost, Eminönü Meydanı'nın etrafında yapılacak yeni binaların caminin mimari üslubuyla uygun olmalarını istediğinden makette ileride yapılacak binalar bu suretle gösterilmişlerdir. 

    Bu maket, tasavvur edilen şekil umumi surette göstermekle beraber yakında şehrimize dönecek mütehassısın gerek maketi ve...