12 / 05 / 2024

emlak alma harcı 2018

emlak alma harcı 2018

2018'de yapılacak emlak alım satım işlemleri için tapuda belli oranlarda alıcı ve satıcı tarafından harç ödemesi yapılıyor. Peki, emlak alım satım harcı 2018 ne kadar?

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

İnternet üzerinden emlak ilanı vermek artık yetki belgesi ile mi sınırlanıyor?

Kaçak emlakçılığı önlemeye yönelik olarak yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık internet üzerinden satılık daire ilanı yayınlamak isteyen emlakçılar için yetki belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye uymayan emlakçılar ise cezalandırılacaklar. İşte detaylar...

Emlakçı komisyonunu kim ödemelidir?

Emlakçı komisyonu, belirli bir taraf aracılığıyla ödenir. Kiralama ve satın alma işlemlerinde emlakçıya komisyon ödenmelidir. Emlakçı komisyonunu kim öder sorusu özellikle de kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki emlakçı konutunu kim ödemelidir? İşte konu hakkında ayrıntılar...

Trampa Nedir? Trampa Harcı Ne Kadar?

Trampa, emlak sektöründe kullanılan bir kavram olup gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendirmektedir. Değişim anlamına gelen trampanın neyi ifade ettiği merak edilmektedir. Önemli bir kavram olduğu için bu sektörle ilgilenen kişilerin bilmesi faydalıdır. Peki trampa nedir ve harcı ne kadardır?

4 bin TL'ye arsa alma fırsatı Milli Emlak'tan! Bu fırsatı kaçırmayın! 

4 bin TL’ye arsa satın alma fırsatı Milli Emlak’tan geldi. Bu şaşırtıcı cazip fırsat sudan ucuz fiyata arsa sahibi olma imkânı sunuyor. Özellikle de düşük fiyata yatırım yapmak isteyenler bu arsa ilanına mutlaka bakmalı! Altın fiyatına geleceği garanti almak isteyenler bu haberi mutlaka okumalıdır.

Milli Emlak'tan 163 bin TL'ye arsa satışı! İlan detayları!

Milli Emlak’tan KDV’den muaf şekilde 163.000 TL’ye arsa satın alınabilecek. Arsa alma hayalleri gerçeğe dönüşecek. Resmî web sitesinde ilan yayınlandı.  İşte tüm detaylar…

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Emlakçılık belgesi nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul danışmanlığı ya da emlakçılık yapmak isteyen herkeste olması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlakçılık sertifikası nasıl alınır? Emlak yetki belgesi alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Hisseli tapu harcı ne kadar 2022?

Hisseli tapu satın alma işlemlerinin tamamlanması için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, hisseli tapu harcı ne kadar 2022?

2022'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2022 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Düzce'de emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Düzce'de yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

Antalya Konyaaltı'nda emlak beyanı elektronik ortama taşındı!

Antalya'ya bağlı Konyaaltı ilçesinde yaşayan vatandaşlar, tapu harcına esas olan emlak beyanı belgesine dijital ortamdan ulaşabilecek.

emlak alma harcı 2018 Haberi

emlak alma harcı 2018

Emlak alım satım işi olan kimselerin 2017'de olduğu gibi 2018'de de bu işlemlerini ilgili tapu dairesinden halletmeleri gerekiyor. 

Bunun için öncelikle tapu dairesinden randevu alınyor. Randevu ALO 181 tapu hattından veya internet üzerinden alınabiliyor.

Randevu günü ve saatinde emlak alım satım işlemi için gerekli olan belgelerin temin edilerek tapu dairesinde bulunulması gerekiyor. Emlak alım satım harcının da ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor.

Tapuda gerekli evraklar ve emlak alım satım harcı 2018 oranları şu şekilde sıralanıyor:

Tapuda gerekli belgeler 2018


Satıcıdan istenenler
- Tapu aslı veya fotokopisi
- 1 Resim
- Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi
- Vergi borcu yoktur yazısı 
- Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname 

Alıcıdan istenenler
- 2 Resim
- Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi
- Tapu işlemlerini...