05 / 05 / 2024

Emlak değerleri 2017

Emlak değerleri 2017

Arazi ve gayrimenkullerin fiyatları 4 yıl aradan sonra güncellendi. 4 yılda bir belirleniyor ve emlak vergisinde artışlar yaşandı. Beşiktaş Belediyesi muhtarları yüzde 400'lük artışa itiraz etti.

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değeri belli 4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değerleme raporu yayımlandı. Söz konusu projenin KDV hariç ve KDV dahil pazar değerleri belli oldu. İşte o rakamlar...

Emlak Konut GYO Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın yıl sonu değerleri belli oldu!

Emlak Konut GYO tarafından, Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın 2023 yıl sonu değerleri açıklandı. İşte detaylar ve parsellerin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri belli oldu! 

Özak GYO tarafından Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalara 2023 yılına ilişkin değerleme raporları yayımlandı. Peki Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri ne kadar oldu? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ülkemizde ev almak isteyenler tarafından merak edilen şeylerden bir tanesi genellikle nasıl peşinatsız ev sahibi olunacağı konusu. Son zamanlarda yükselen emlak değerleri, kredi maliyetleri ve benzeri pek çok sorun sebebi ile ev sahibi olmak imkansız hale geldi, Peki peşinatsız nasıl ev sahibi olunu

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hayata geçirdiği projelerin değerleme raporlarını yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o dev projeler ve değerleri...

Emlak vergisi fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Emlak vergileri fahiş miktarlarda yükseltiliyor. 2022 ve 2025 seneleri arasında uygulanacak vergi değerleri, oldukça arttı. Peki şimdi ne olacak?

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi, her 4 senede bir takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri baz alınarak belirleniyor. Takip eden senelerde ödenecek vergi, yeniden değerleme oranının yarısı kadar yükseltiliyor. Peki emlak vergisi için dava açılabilir mi? Emlak vergisi için kimler dava açabilir?

Emlak vergisi yüzde 100 arttı!

Emlak vergisi mükellefleri vergi tutarlarındaki artış karşısında şaşırdı. Emlak vergisi tutarları her 4 senede bir kez takdir komisyonlarınca hesaplanan arsa metrekare birim değerleri (rayiç bedel) üzerinden belirleniyor. Kimi ilçelerde değerler yüzde 100’ün üzerinde arttı.

Martı GYO'nun gayrimenkul değerleri 722.4 milyon TL'ye çıktı!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkul değerleri 542 milyon 621 bin 761 TL iken, 179 milyon 784 bin 852 TL artış ile 722 milyon 406 bin 613 TL'ye çıktı. 

Emlak Konut GYO Sarphan Finanspark projesi kira değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Sarphan Finanspark projesinde konumlu 35 bağımsız bölümün kira değerleri için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Emlak değerleri 2017 Haberi

Emlak değerleri 2017

Arazi ve gayrimenkullerin fiyatları 4 yıl aradan sonra yeniden güncellendi. Kimi yerlerde yüzde 400'e yakın artışlar nedeniyle emlak vergisinde de büyük artışlar yaşandı. 


İtiraz etmeyenler ise 2018 yılında emlak vergisini bu değerlere göre ödeyecek. Emlak Vergisi'nde her yıl 'yeniden değerleme oranın yarısı' kadar artış oluyor.


Emlak değeri 4 yılda bir belirleniyor ve emlak vergisi de bu 'güncel değer' üzerinden veriliyor. 2014-2015-2016 ve 2017 yılı emlak vergileri için baz teşkil eden emlak değerleri 2013 yılında belirlenmişti. Şimdi 2018-2019-2020 ve 2021 yılını içeren bazı teşkil edecek emlak değerleri Takdir Komisyonları'nca belirlendi. 


Bazı yerlerde artışlar yüzde 400'e ulaştı. İstanbul'da Beşiktaş Belediyesi'nin belirlediği değerlere muhtarlar isyan etti. Kuruçeşme, Konaklar, Mecidiye, Nispetiye, Ulus, Levazım, Akatlar, Dikilitaş ve Vişnezade muhtarları, Beşiktaş Muhtarlar Derneği'nden istifa etti. 


Beşiktaş Belediyesi'nin emlak değer...