16 / 05 / 2024

emlak kiralama hizmet bedeli ne kadar

emlak kiralama hizmet bedeli ne kadar

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarının emlakçılar aracılığı ile yapılması halinde belli oranda hizmet bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak kiralama hizmet bedeli 2015 ne kadar?

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Emlak kiralama bedellerinin son bir yıl içindeki inanılmaz artışı ve piyasadaki hareketlilik sonrası daha fazla gelir elde etmek isteyenler kirada açık artırma yapmaya başladı. Emlak ofisler ve ev sahiplerinin bu yeni adımı, kiralık ev arayan vatandaşın durumunu iyice güçleştiriyor.

Ünlü emlakçıdan Bodrum'da 80 milyon liralık vurgun iddiası! Kar payı vaadiyle dolandırdı

Bodrum'da, vatandaşlardan kar payı vaadiyle para topladığı ileri sürülen bir emlak kiralama ve inşaat işleri yapan firma, bir süre ödeme yapıp, daha sonra ise ödemeleri durdurdu. 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen firma sahibi gözaltına alındı

Konut kiralamadaki kurumsallaşma vergi kaybını engelleyecek!

Son senelerde kayıt dışı hususlarla gündeme gelen ve sayıları 10 binleri ilgilendiren kısa ve orta vadeli emlak kiralama sektöründe başlayan kurumsallaşmanın turist sayısını yükseltemesi ve vergi kaybını önlemesi öngörülüyor.

Blonde Emlak İnşaat Araç Kiralama İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Blonde Emlak İnşaat Araç Kiralama İthalat İhracat Limited Şirketi Fatih'te 125 bin TL sermaye bedeli ile Aemad Alahkar tarafından kuruldu.

Cmc Seyahat Acentası Ve Turizm Emlak Danışmanlığı Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cmc Seyahat Acentası Ve Turizm Emlak Danışmanlığı Araç Kiralama Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Ceylan tarafından kuruldu.

Almansor Emlak Oto Kiralama Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almansor Emlak Oto Kiralama Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Mohammed K.Al-Jaberı ve Mohammed K.N. Al-Jabari taarfından kuruldu.

Hıtek Emlak Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hıtek Emlak Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 300 bin TL sermaye bedeli ile  H.A.Mahmood Al-Sabahı ve  M.Alı Saleh Al-Ashwal tarafından kuruldu.

Bo-Em Turizm Emlak Oto Kiralama Ve Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt Şubesi açıldı!

Bo-Em Turizm Emlak Oto Kiralama Ve Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt 800 bin TL sermaye bedeli ile Bora Taştekne tarafından açıldı.

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile  Funda Naçar tarafından kuruldu.

7k Turizm Emlak İnşaat Oto Kiralama Seyahat Danışmanlık Ziraat Tarım İth.İhr.Limited Şirketi kuruldu!

7k Turizm Emlak İnşaat Oto Kiralama Seyahat Danışmanlık Ziraat Tarım İth.İhr.Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Khalıd Alhadı O Ahmed tarafından kuruldu.

Tepe Emlak Yatırım kiralama yatırımlarında hız kesmiyor!

Tepe Emlak Yatırım, son 1 yıl içinde İş GYO adına Ege Perla’nın yönetimi, İş Portföy Yatırım adına Manzara Adalar ve ayrıca İDO İstanbul Deniz Otobüsleri terminal ve gemilerindeki ticari alanlarının kiralanmasını da hizmet ağına ekledi.

Tepe Emlak Yatırım'ın Kiralama ve Pazarlama Direktörü Hale Dalgalı oldu!

Tepe Emlak Yatırım'ın Kiralama ve Pazarlama Direktörü Hale Dalgalı oldu.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 63 gün vadeli 150 milyon TL tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamamlandı. 

emlak kiralama hizmet bedeli ne kadar Haberi

emlak kiralama hizmet bedeli ne kadar

Emlak kiralama hizmet bedeli 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralamalarının emlakçılar aracılığı ile yapılması halinde belli oranda hizmet bedelinin ödenmesi gerekiyor.


Emlakçıya ödenecek bedel, alım satım ve kiralama işlemlerine göre değişkenlik gösteriyor. Peki, emlak kiralama hizmet bedeli ne kadar?


Emlak kiralama hizmet bedeli 2015..

Emlak kiralama hizmet bedeli Yalnız kiracıdan tahsil ediliyor. Bu bedel,  bir defaya mahsus olmak üzere ödeniyor.


Emlak kiralama hizmet bedeli, kontrat süresi ne olursa olsun, 1 Yıllık kira bedelinin yüzde 10’nu + KDV oranında bedelin ödenmesi gerekiyor.


Not:

1.Yer gösterme hizmeti karşılığında, herhangi bir ücret talep edilemez.


2. Emlak Komisyoncusu, kapora alma konusunda kendisine açıkça verilmiş vekaletname olmaksızın kapora alamaz.


3. Emlak Komisyoncusu, müşterisi ile yapacağı sözleşmelerde oda tarafından bastırılan tek tip basılı evrak kullanmak zorundadır. 




Emlak komisyon sözleşmesi cayma bedeli!



Işıl Seren...