03 / 10 / 2024

Emlak Konut yatırımcı raporu 

Emlak Konut yatırımcı raporu 

2020'de 1,12 milyar TL net kar hedefleyen Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılında 8 dev ihale yapacak...

Yerli konut yatırımcılarının ardından müteahhitler de çareyi yurt dışında aramaya başladı!

Gayrimenkul sektörü giderek daha da düşen alım gücü, yüksek faizler sebebiyle darboğazda. Yatırımcıların yurt dışı konut alımı 3 milyar dolara yaklaşırken müteahhitler de konut üretimlerine başladı.

Konut yatırımcısı rotayı Antalya'ya çevirdi!

Aderan Global Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ahmet Rıfat Sert, Antalya’nın coğrafi konumu ve sakin hayatı ile her zaman yükselen bir değere sahip olduğunu, Antalya Havalimanı’nın etkisiyle şehrin ulusal ve global ticari bağlantılarının güçlendiğini dolayısıyla yatırımcıların dikkatini çektiğini vurguladı

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Konut yatırımcılarının yeni adresi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Ülkemizde konut yatırımının pahalı hale gelmesi ve finansmana erişim sorunları Türk gayrimenkul yatırımcıları Kıbrıs’a yöneltti.

Yatırımcılar konut almak için piyasanın normale dönmesini bekliyor!  

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza, konut yatırımcılarını harekete geçmesi için piyasanın normale dönmesini beklediğini belirtti. 

Konut yatırımcılarının yeni adresi KKTC ve Dubai oldu!

Konut yatırımcıları gözünü KKTC ve Dubai'ye dikti. Yavru Vatan'da Türkiye vatandaşlarına konut alma hakkı birden, üçe yükseltilirken; zenginler de milyon dolarlık yatırım için Dubai'nin yolunu tuttu.

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!

Konut yatırımcılarının yeni gözdesi KKTC, yeni yasa tasarısı ile Türkiye vatandaşlarına önceden bir olan konut satın alma kotasını 3’e çıkarttı.

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut yatırımcılarını şaşırtan açıklama! Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!

Konut fiyatları son zamanlarda fahiş rakamlara ulaşırken vatandaş ev alma hayalinden gittikçe uzaklaşıyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu konut yatırımı yapmak isteyenlere seslenerek '' Türkiye'de konut almanızı tavsiye etmiyorum!'' dedi.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Emlak Konut yatırımcı raporu  Haberi

Emlak Konut yatırımcı raporu 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılına ilişkin hedeflediği satış rakamlarını ve yapmayı planladığı ihaleleri yayınladı.

Emlak Konut 2020 yılında toplamda 640 bin metrekare toplam brüt satılabilir alan ve 5 milyar 100 milyon TL satış yapmayı hedefliyor. Şirket, bu satışlar kapsamında 2020 yılı net karını 1,12 milyar TL olarak planladı.

Gelecek 5 sene boyunca 4,61 milyar TL kar elde etmeyi hedefleyen Emlak Konut 2020 yılında 8 dev ihale için hazırlanıyor. 

Emlak Konut anahtar teslim modeli ile 3 proje ihale edecek. Söz konusu anahtar teslim ihaleler, Sarıyer Zekeriyaköy, Ümraniye Çakmak, Ankara Çankaya Saraçoğlu'nda yapılacak.

Emlak Konut GYO'nun 2020'de gerçekleştireceği ihaleler şu şekilde: 

Gelir Paylaşımı Modeli:

1- Bakırköy Şevketiye 
2- Beşiktaş Ortaköy 
3- Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap
4- Başakşehir Kayabaşı 7. Etap
5- Başakşehir İkitelli 2....