08 / 05 / 2024

emlak piyayası durgun mu

emlak piyayası durgun mu

Mehmet Acar, artan faiz oranları ve döviz kurlarının yükselmesi en çok emlak ve arsa satışlarını etkilediğini belirterek Konya'da üç yıldır canlı olan emlak piyasasının durgun olduğunu söyledi.

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

Emlak satışında durmak yok, yeni çözümler var!

Konut satışlarının neredeyse durma noktasına geldiği dönemde emlak pazarlama şirketi Turyap, uygun fiyatlı gayrimenkullerden oluşan Teklif Alma Toplantısı düzenledi. Emlak sektörü durgun günlerini yaşarken, bu toplantıda evleri almak için yarış vardı.

New York emlak fiyatlarına Amazon etkisi!

Amazon, Crystal City ve Long Island City’ye genel merkez kuracağını açıkladı. Açıklama sonrasında Long Island City'de 1,5 yıldır durgun olan konut satışları hareketlendi. Bölgedeki emlakçılar kiraların da artacağını söylüyor...

Kanal İstanbul’u tahmin eden müteahhit karlı çıkamadı!

Kanal İstanbul projesinin geçeceği güzergahla ilgili önceden duyum aldığını açıklanan müteahhit Ali İhsan Koç,emlak piyasası durgun olduğu için daha konut satamamış.

Beşiktaş'ta emlak piyasası durgun!

İstanbul'da çok sayıda kiralık daire bulunuyor. İstanbul Emlakçılar Odası'na göre kira fiyatlarının İstanbul genelinde yüzde 25 gerilediği belirtildi. Konuyla ilgili Beşiktaş'taki emlakçılarla konuşuldu.

İşte evlerin emlak değerini artıracak 10 ipucu!

Emlak piyasasının durgun olduğu bir dönemde ev satmak ya da kiralamak isteyenler, bazı noktalara dikkat ederek evlerine kolaylıkla alıcı bulabiliyor. İşte o 10 önemli ipucu...

Selçuk Başak: Emlak piyasası durgun!

Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak, Dolar ve Euro'nun yükselmesine rağmen daire fiyatlarının yükselmediğini belirterek, "Yükseltmiyor çünkü piyasa durgun" dedi.

Kırşehir’de emlak sektörü hareketlenecek mi?

Kırşehir’de bir yıldır durgun olan ve ülkemizde yaşanan olaylarla birlikte yaprak kımıldamaz haldeki emlak piyasası faiz indirimi ve desteklerle umutlanırken, şehrimizde emlakçılar alım ya da satımlarda henüz bir kıpırdanmanın olmamasından dertli…

İzmir Torbalı'da emlak piyasası durgun!

Yaman Emlak sahibi Mehmet Yaman Torbalı'daki emlak piyasasını yorumladı. Yaman, yapılan ve yapılmakta olan yeni evlere rağmen ilçede emlak piyasasının son günlerde durgun olduğunu söyledi.

Faiz oranlarının düşmesi emlak sektörünü şahlandıracak!

Son aylarda durgun geçen emlak ve gayrimenkul sektörü, özellikle banka kredilerinde faiz oranlarının düşmesini bekliyor. Uzman Emlak'ın sahibi Engin Köse, oranların düşmesiyle sektörün şaha kalkacağını söyledi.

Aydın'da emlak sektörü durgun!

Emlakçı Bekir Yavuz, Aydın'da emlak sektörünün şu aralar çok durgun olduğunu, alım satımların azaldığını belirtti.Yavuz; “Okulların açılması ile birlikte kira olayı gündeme geliyor,kiracılardan dolayı biraz emlakçıların yüzü gülüyor." dedi.

Emlak sektörü, kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak!

Emlak sektörünün 2015 yılında durgun geçtiğini belirten Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Emlak sektörü bu yıl hem iç piyasada yabancıya satışta hem de kentsel dönüşümlerle patlama yaşayacak" dedi.

Selim Atasoy: Kayseri´de konut piyasası durgun!

Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy Kayseri´deki konut fiyatlarını değerlendirdi. Atasoy, Kayseri´de konut piyasası durgun olduğunu belirtti ve ''2016 yılı da emlakçılar için çok iyi olmadı'' dedi.

emlak piyayası durgun mu Haberi

emlak piyayası durgun mu

Artan faiz oranları ve döviz kurlarının yükselmesi en çok emlak ve arsa satışlarını etkilediğini belirten emlakçılar Konya'da üç yıldır canlı olan emlak piyasasının durgun olduğunu söyledi.  


Faiz oranlarındaki artış emlak piyasasını kötü vurdu. Vurgunda payını alan şehirlerin başında ise Konya emlak piyasası geliyor. Konyalı emlakçılar faiz oranlarında ki artış, dolardaki yükseliş ve borsadaki düşüşten dolayı emlak sektörünün durgunu belirttiler. 


"20 BİN TL FARK OLUŞTU" 

Faiz oranlarındaki artışın emlak sektörünü etkilediğini belirten Mehmet Acar, "Seçimden 20 gün önce 200 bin TVlik bir konut alacak olan vatandaş seçimden sonra aynı konutu almaya kalktığında 20 bin TL fark oluştu. Alımlar düştü. Aynısı arsa ve tarla satışlarında da geçerli. Sonuçta tarla ve arsa piyasası ranta bağlı bir piyasadır. İnsanın boğazından artarsa yatırıma parası öyle yönlenir....