30 / 04 / 2024

emlak sektöründen son haberler

emlak sektöründen son haberler

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, Ramazan Bayramı ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arka arkaya gelmesinin emlak sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Akyürek, seçimlerin ardından sektörün biraz daha hareketleneceğini bildirdi.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin Komünist Partisi politbürosu son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü başta olmak üzere ekonomide toparlanma sözü verdi. Söz konusu bu karar piyasalar tarafından coşku ile karşılandı.

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz'da artış maaşlara yansıyacak

Asgari ücrete ek zam haberleri gelmeye devam ediyor. Firmalar hükümetin asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin çalışmasının detaylarını beklemeden çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Son zam haberi ise gıda sektöründen geldi.

Çin'in emlak sektörü Evergrande krizinden nasıl etkilenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şant Manukyan, bugünkü köşesinde Çin'in emlak sektöründe yaşanan krizi ve Evergrande'nin son durumunu kaleme aldı. İşte Şant Manukyan'ın 'Çin büyümesi veya yavaşlaması' başlıklı yazısı...

Bydoping'ten emlak sektöründe kazandıran mobil uygulama!

Bytech Bilgi Teknolojileri, Mobil Broker adıyla faaliyet gösteren bir uygulama geliştirdi. Uygulamada, ek gelir ihtiyacı olan insanlara komisyon hareketinin olduğu emlak sektöründen çözüm sunuluyor, kazanç sağlama imkanı veriliyor...

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas

Covid-19 sonrasında emlak sektörünü neler bekliyor?

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin yüzde 70'i tamamlandı. Biz de hem projenin, hem de emlak sektörünün son durumu hakkında Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Nazilli'de emlak sektörü yüzde 70 daraldı!

Barış Emlak Sahibi Güler Kurudere Akbaş, konut sektörünün son durumu değerlendirdi. Kurudere, üniversite öğrencilerinin beklenen sayıda Nazilli’ye gelmediklerini ve emlak sektöründeki sıkıntılardan bahsetti.

emlak sektöründen son haberler Haberi

emlak sektöründen son haberler

SEKTÖR OLUMSUZ ETKİLENDİ 


2014 yılının emlakçılar için biraz durgun geçtiğini belirten inegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, "2014 yılı, bazen şans diyelim, bazen şanssızlık diyelim, her şey üst üste geldi. 


Yerel seçimlerle birlikte Ramazanın gelmesi, ardından tatilin gelmesi ve son olarak da Cumhurbaşkanlığı seçiminin gelmesi, bu olayların 2014 yılında gerçekleşmesi, haliyle bütün sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de durgunluk yaşanmasına sebep oldu" dedi. 


İLERİYE DÖNÜK UMUDUMUZ VAR 


Durgunluğun sadece seçimlere bağlı olmadığına da dikkat çeken Başkan Akvürek, "Sadece seçimlerle nedeni ile olan bir durgunluk değil. Bu durgunluğunyaşanmasındaki nedenlerden biri de konut kredilerinin yüksek olması, emlak sektöründe ev alacak vatandaşı etkilemiş oldu. Türkiye dışarıdan da etkilendi. Çevremizde yaşanan olaylardan ayrı kalamayız. Ama İnegöl'de arsa satışlarının ivi olduğunu söyleyebiliriz. Satışlar bayram nedeni ile sekteye uğrasa...