30 / 04 / 2024

emlak sigorta sektörü

emlak sigorta sektörü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor's ( S & P ), Türkiye emlak-hasar sigortacılık sektörünün orta dereceli endüstriyel ve ülke riskleri taşıdığını belirtti.

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Konut satışlarındaki hareketlenme sigorta sektörünü toparladı!

Türk sigorta sektörü geçtiğimiz yılı yüzde 19,3'lük büyüme ile kapattı. Uzmanlara göre bu artışın başlıca nedenlerinden biri konut satışlarındaki artış oldu.

Sigorta sektörü ilk altı ayda yüzde 19 artış gösterdi!

Yılın ilk 6 ayında sigorta sektöründe 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Emlak sektöründe ‘dijital devrim’ yaşanacak!

Hürriyet Emlak, gayrimenkul sektöründeki dijital çözümler, sektörün dijitale geçiş süreci ve teknolojiye yapılan yatırımların önemine dikkat çekiyor.

Emlak Bankası sektörümüze güç katacak isabetli bir adım!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın kuruluşuna onay verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bankanın 18 yıl sonra katılım bankası olarak yapılandırılarak yeniden faaliyete geçirilmesi, sektörümüze güç katacak isabetli bir adım" dedi...

Emlak Bankası sektörü umutlandırdı!

Emlak Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası adıyla yeniden kuruldu. Banka, kentsel dönüşüm başta olmak üzere inşaat sektörüne, turizm ve sanayiye destek sağlayacak. 

Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu!

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu" dedi..

'Emlak Bankası' sektör temsilcilerini umutlandırdı!

İMDER Başkanı İslam Yıldırım, Emlak Bankası'nın yıl sonunda tekrar açılacağının açıklanmasının sektörü yeniden umutlandırdığını söyledi. Yıldırım, bu kapsamda gayrimenkul sektörünün banka aracılığıyla desteklenebileceğini ifade etti.

Kayıtdışı emlakçılar sektörü olumsuz etkiliyor!

FIrst Class Trust Union Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, kayıtdışı emlakçıların, konut sektöründe gerek ekonomik gerekse de itibar anlamında ciddi kayıplara neden olduğunu söyledi. 

emlak sigorta sektörü Haberi

emlak sigorta sektörü

S&P'nin yayımladığı raporda, "Değerlendirmemizi, Türkiye'nin orta dereceli gelir seviyesi, değişkenlik gösteren ekonomisi ve düşük iş gücüne katılımını temel alarak yapıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Raporda, Türkiye'nin emlak-hasar sigortacılık sektörünün orta dereceli endüstriyel ve ülke riskleri taşıdığı bildirildi. Sektörün 2014 ve 2015'te düşük seviyelerde büyüme göstereceği öngörülen raporda, sektörün son yıllarda kayda değer bir büyüme kaydettiği vurgulandı.


Raporda, bu büyümenin 2013 yılında artan fiyatlardan dolayı 2010-2011 yıllarında ise Türkiye ekonomisinin büyümesiyle sağlandığı belirtildi. Sektörün 2014 ve 2015 yıllarında yüzde 1, yüzde 3 civarlarında büyüme gerçekleştireceği öngörüldü.


Raporda, sektörün büyümesindeki yavaşlamanın ekonomik yavaşlamadan kaynaklandığı da...