02 / 05 / 2024

emlakçı kaporası ücreti

emlakçı kaporası ücreti

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?

Yenişehir Evleri'nde başvurular başladı! THY ve Emlak Konut GYO projesi başvuru ekranı 2023!

'THY Emlak Konut Arnavutköy Projesi başvuru nasıl yapılır, ücreti ne kadar, ödeme planı nasıl?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte ayrıntılar...

Emlakçılık ücreti nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Nurettin Bilici ve Av. Serdar Öden bugünkü köşesinde emlakçıların ücretini kaleme aldı. İşte Prof. Dr. Nurettin Bilici ve Av. Serdar Öden'in 'Emlakçı (taşınmaz simsarlığı) ücreti' başlıklı yazısı...

Emlakçı ücreti hangi durumlarda ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire almak için, emlakçı ile bir daireyi gezdim. Birkaç daire gezdikten sonra yakınım, daire önerdi, beğendim, aldım. Evleri gezdiren emlakçı, dairenin kendi alanı içinde bulunduğu iddiası ile ücret talep ediyor. Ücret talebi hukuki mi?' sorusunu cevapladı.

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

5 maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi "5 Maddede emlakçı komisyon ücreti ödemesi"ni kaleme aldı. İşte detaylar...

Bankacılar kirayı da paketledi!

Bankacılar ev kiralamak isteyenlere 12 aylık kira tutarı, depozit ve emlakçı komisyon ücreti kadar kredi kullandırıyor. Kredi 12 ay vadeli ve taksitli veriliyor. Kira paketine katılan ev sahibi ve kiracılar EFT/havale ve hesap işletim ücreti ödemiyor...

Emlak vergisi için dava açanlara kötü sürpriz!

KHK ile yapılan düzenleme sonrası emlak vergisi için açılan davalar hükümsüz kaldı. Mahkemelerin bir kısmı davalar için düşürülme kararı verirken, davacı tarafın da belediyeye yargılama ücreti ödemesine hükmetti.

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Birol Polat: Emlak pazarlama geleceğin mesleği!

Emlak İstasyonu CEO’su Birol Polat, emlak pazarlama işi hakkında konuştu.Polat, global emlak zincirlerine nazaran yüzde 30-40 daha ucuza franchise giriş ücreti aldıklarını belirtti.

Emlak Konut Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti!

Ispartakule Evleri'nde daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Kura yöntemiyle satışa çıkan proje İstanbul Avcılar'da hayata geçiriliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri kura başvuru ücreti ne kadar?

Emlakçı kaporası ne kadar?

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?

Ev kaporası ne kadar?

Ev satın almak isteyen kimseler çoğu zaman emlakçıların kapısını çalıyor. Emlakçı aracılığı ile yapılan anlaşmalarda alıcıdan öncelikle "kapora" talep ediliyor. Peki, ev kaporası ne kadar?

Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti!

Kura çekimi 12 Temmuz'da gerçekleşecek olan Ispartakule Evleri'nde 15 bin TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Peki Emlak Konut Ispartakule Evleri başvuru ücreti ne kadar?

emlakçı kaporası ücreti Haberi

emlakçı kaporası ücreti

Emlakçı kaporası ne kadar?

Bir taşınmaz mal satın almak isteyen kimseler, emlakçı ile çalışabiliyor. Emlakçının bulduğu evin satın alınmak istenmesi halinde ise belli bir miktarda kaporanın ödenmesi gerekiyor.


Emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence olan kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağ oluyor. Peki, emlakçı kaporası ne kadar?


Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. 


Örneğin 300 bin TL değerinde bir gayrimenkul satıl almak istediğinizi farz edelim. Bunun için emlakçıya bırakılması gereken maksimum  kapora tutarı 15 bin TL olacaktır.


Emlakçılar için güvence bedeli niteliği taşıyan kapora için taraflar sözleşme imzalıyor. 


İmzalanan bu sözleşmede taşınmazı almaktan vazgeçilmesi durumunda kapora...