29 / 04 / 2024

emlakçı olmak için gereken şartlar

emlakçı olmak için gereken şartlar

Emlakçının taşınmaz mallar için görevi alıcı/ kiracı ile satıcı/kiralayanı bir araya getirmek oluyor. Peki, emlakçı olmak için neler gerekli? Emlakçı olmak için gerekli belgeler nelerdir?

Emlakçının aldığı kapora!

Emlakçının aldığı kapora kiralamalarda kontrat imza edildikten sonra bir yıllık kiranın %12'si (KDV dahil), satılıklarda tapu alım-satım işlemi gerçekleştikten sonra her iki taraftan ayrı ayrı %2 veya %3 olarak biliniyor...

Ev satın alırken emlak vergisi!

Ev satın alırken emlak vergisi kişinin evi satın aldıktan 5 yıl sonra satması halinde elde ettiği kar üzerinden kademeli olarak ödemesi şeklinde oluyor. Gelir Vergisi Yasası ile oransal değer artışını belirme amaçlanıyor...

Emlakçı olmak için gereken şartlar!

Emlakçı olmak için gereken şartlar arasında; ofis açmak için gerekli olan belgeler, meslek odasına kayıt için gerekli belgeler, vergi dairesine başvuruda bulunmak için gerekenler gibi yapılacak işlemler yer alıyor....

Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?

2023'ün ilk sekiz ayında 346 bin kişi daha milyoner olurken, Finans Uzmanı Ebru Usta 'Finansal olarak mutlu olmak için ne kadar paraya sahip olmak gerekir?' sorusunun yanıtını paylaştı. İşte Ebru Usta'nın o paylaşımı..

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir?

Emlakçı olmak isteyen kişiler aranan şartları ve detayları merak ediyor. Peki, Emlakçı olmak için aranan şartlar neler? Kimler emlakçı olabilir? İşte detaylar...

1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 241 bin TL'den..

Prefabrik ev almak isteyenlere güzel haber geldi. 1+1, 2+1, 3+1 ucuz fiyata konut sahibi olmak için büyük fırsat! Ekonomik prefabrik ev fiyatları ayyuka çıktı! 295 bin TL'den başlıyor... İşte detaylar...

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Emekli olmak için gün sayanlara müjde! 2 yıl erken emekli olma fırsatı!

Emeklilik her çalışanın hayalidir. Emekli olmak için gün sayanlara 2 yıl erken emekli olma imkanı. İşte detaylar!

Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022?

Malulen emekli nasıl olunur, Malulen emeklilik şartları nedir, Malulen emekli olmak için kaç gün lazım 2022? bu ve benzeri sorular sık sık sorulmaktadır. İşte malulen emekliliğe dair merak edilen detaylar!

Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar geçerlidir?

Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. İşte Malulen emekli olmak için hangi hastalıklar geçerlidir? sorusunun yanıtları!

Emekli olmak için kaç gün gerekli 2022?

Emekli olma hayali her çalışanın aklının bir köşesinde durur. Peki emekli olmak için kaç gün gereklidir? İşte emeklilikle ilgili detaylar!

81 ilde 3.250 bekçi alımı için son gün yarın! Hemen şimdi bekçi olmak için başvurabilirsiniz! Bekçi alımı başvuru ekranı

81 kentte toplam 3 bin 250 bekçi alımı için başvurular yarın sona eriyor. Peki bekçi olmak için nereden ve nasıl başvurulur? İşte bekçi olmak için aranan şartlar ve bekçi alımı başvuru ekranı...

Emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisi, tüm gayrimenkuller için her sene ödenmesi zorunlu olan bir vergidir. Peki, emlak vergisi için beyanname vermek gerekir mi?

Emlak vergisinden muaf olmak için gerekli şartlar!

Emlak vergisi ödemelerinden bazı mükellefler muaf olabiliyor. Emlak vergisi muafiyet uygulaması kanunda açıklanıyor. Peki, emlak vergisinden muaf olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Çin emlak krizini sonlandırmak için harekete geçti!

Çinli emlak devi Evergrande'nin yarattığı tedirginliklerin ardından hükümet, emlak sektöründeki borç krizinin yayılmasına engel olmak için harekete geçti. 

emlakçı olmak için gereken şartlar Haberi

emlakçı olmak için gereken şartlar

Emlakçı olmak için gerekli belgeler!

Bir gayrimenkulün alım satımı, kiralanması veya arsa üzerine inşaat yapımı gibi işlerde taraflar arasında aracılık yapmak veya bu işlere ilişkin sözleşmelerin yapılması için gereken ortamı oluşturmak üzere emlakçı taraflar arasında sözleşme yapar.


Emlakçının görevi alıcı/kiracı ile satıcı/kiralayanı bir araya getirmek oluyor. Peki, emlakçı olmak için neler gerekli? Emlakçı olmak için gerekli belgeler nelerdir?


Türkiye’de emlakçı olmak için herhangi bir diplomaya sahip olma şartı aranmıyor. Ancal, emlak ofisi açmak için meslek odası kaydı, Vergi dairesi kaydı, Bağ-kur kaydı, Belediye ruhsatı gibi belgeler mutlaka isteniyor.


Emlakçı olmak için gerekli belgeler:

Meslek odası kaydı

Vergi dairesi kaydı

Bağ-kur kaydı

Belediye ruhsatı

Şimdi de dilerseniz emlakçılar meslek odasına kayıt için gerekli belgelere bir göz atalım:


Beş adet fotoğraf

Nufus cüzdanı fotokobisi

Vergi levhası fotokobisi

İkametgah

Öğrenim belgesi fotokobisi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası İçin...