03 / 05 / 2024

emlakçılığın püf noktaları neler

emlakçılığın püf noktaları neler

Maddi olarak yüksek getirisi olan emlak danışmanlığının bir takım püf noktaları bulunuyor. Peki, başarılı emlak danışmanı nasıl olmalı?

Türkiye'de emlakçılık çoğu zaman kayıt dışı ek gelir olarak yapılıyor! Nasıl olmalıydı? 

Finansal yönetim danışmanı Dr. İbrahim Can, X sosyal medya hesabından emlakçılar ile ilgili bir paylaşım yaptı ve emlakçılığın nasıl olması gerektiğini anlattı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Arsa ve arazi yatırımının püf noktası ne? Kâr etmek için ne yapılmalı?

Talepbul Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, arsa ve arazi yatırımının püf noktalarını tek tek sıraladı. Güdül, toprak alımının doğru analizlerle desteklendiğinde, sürdürülebilir ve karlı bir yatırım aracı olabileceğini belirtti.

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı! Tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme kolaylığı!

Luxera Gayrimenkul tarafından inşa edilen Luxera Nevbahar Kayaşehir projesinde yılın son fırsatı kampanyasında tüm dairelerde 24 ay vade farksız ödeme fırsatı devam ediyor.

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Kripto paralara nasıl yatırım yapılır? Kısa vadede mi, uzun vadede mi kazandırıyor? İşte doğru yatırımın püf noktaları!

Bybit, son yılların en gözde yatırım araçlarından kripto paralara ilişkin yatırımcıları bilgilendirici açıklamalarda bulundu. İşte kripto paralara doğru yatırım yapmanın kuralları, detayları haberimizde…

Kaskoda cam değişimi teminat altında mı? Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiler mi? İşte, kaskoda püf noktaları!

Araç maliyetlerindeki artış nedeniyle herhangi bir kaza sonrası mağdur olmamak için trafik sigortası ve kasko yaptırmak önemli. Ancak sigorta sonrası herhangi bir mağduriyet yaşamamak için de bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. İşte, kasko yaptırırken dikkat edilmesi gereken konular…

Milli Emlak'tan 29 bin 250 TL'ye satılık arsa fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan 29 bin 250 TL'ye satılık arsa fırsatı... Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın...

Kredi kullanırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Doğru kredi kullanmanın püf noktaları nelerdir?

Kredi Kayıt Bürosu, bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Kredi Okuryazarlık Haftası’ ile hem bireylere hem kurumlara doğru bütçe yönetimi doğru kredi kullanıma ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyor. Projeye çok yoğun ilgi olduğu belirtiliyor.

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Emeklilikte yüksek maaş almanın yolları neler? Emekli maaşı nasıl yükseltilir? Bunları yapan emeklilikte rahat edecek!

İnsanın aktif çalışma hayatında kazandığı para ile emekli olunca eline geçince para aynı olmuyor. Ancak daha yüksek emekli maaşı almanın da bazı ince ayrıntıları var. İşte emekli maaşını artırmanın püf noktaları…

En ucuz uçak bileti nereden, nasıl alınır? İşte en ucuz uçak bileti bulmanın 7 yolu!

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması seyahat severler açısından büyük bir sorun. Ancak bazen özellikle yurt dışı gezilerde ucuza uçak bileti bulmak o kadar da imkansız değil. Yeter ki ucuz uçak bileti bulmanın püf noktalarını bilelim!

emlakçılığın püf noktaları neler Haberi

emlakçılığın püf noktaları neler

Emlak danışmanlığından yüksek kazanç elde etmenin yolu başarıdan geçiyor. Mekan Emlak Gayrimenkul'den Tahir Köstek'in açıklamasına göre; emlak danışmanı olmak isteyen girişimciler 100 Saatlik MEB ve üniversite onaylı Emlak  Danışmanlık Sertifikası"na sahip olması gerekiyor. Diğer yandan satışa ve kiralamaya sunulan gayrimenkullerin yer aldığı bölge hakkında geniş bilgi sahibi olması da büyük öneme sahip. Bunun yanında danışmanın hukuk ve belediye mevzuatlarını bilmesi ve müşteri ilişkileri konusunda oldukça iyi olması gerekir.

Emlak danışmanı olmaya karar verenler neler yapmalı?

Gayrimenkul danışmanının yapması gereken çok sayıda önemli konu bulunuyor. Danışanın gayrimenkul için satıcı ve alıcıyı mutlu edecek fiyat belirlemesi gerekir. Yüksek fiyat verirmiş gayrimenkul piyasada çok bekleyecek ve cazibesini yitirecek. Bunun yanında müşterinin ne istediğini öğrenmek için yüz yüze iletişime geçilmesi gerekiyor. Bu nedenle...