18 / 05 / 2024

emlal vergisinde hile

emlal vergisinde hile

Emlak Vergisi'nde vergiyi artıran asıl kalem bina inşaat maliyeti. Görevi olmadığı halde belediyeler bina sınıfını yüksek göstererek fazla vergi alıyor. Belediyelerin vatandaştan daha yüksek emlak vergisi topladığı belirtiliyor.

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Emlak vergisinde ‘büyükşehir’ detayına dikkat!

Emlak vergisinde 2023 yılı ikinci taksit dönemi 1 Kasım'da başladı. Ödemeler 30 Kasım mesai bitimine kadar sürecek. Ancak emlak vergisinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar bulunuyor, işte konu ile ilgili detaylar...

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar lira!

1999 Marmara depremi sonrası dönemin hükümeti tarafından getirilen vergiler arasında bulunan ve daha sonra kalıcı hale geldiği için “deprem vergisi” olarak bilinen özel iletişim vergisinde (ÖİV) 2000-2022 döneminde toplam 87 milyar 998,6 milyon TL'lik tahsilat gerçekleşti.

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları peş peşe duyuruldu! Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa dikkat! 

Vatandaşlar, değerli konut vergisini kimin ödeyip kimin ödemeyeceğini merak ediyor. Değerli konut vergisinde muafiyet şartları peş peşe duyuruldu! Evinizin değeri bu rakamı aşıyorsa dikkat! 

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisinde ilk taksit dönemi başladı! 

Milyonlarca gayrimenkul sahibinin mükellefi olduğu emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün itibarıyla başladı...

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde ikinci hile tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın Tuzla Aydınlık Evler projesi kura çekiminde dün hile tartışmalarını gündeme getiren görüntülerden sonra yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Hile konusu tekrar gündeme geldi.

KİPTAŞ Aydınlık Evler kura çekilişinde 'hile' tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın hayata geçirdiği Tuzla Aydınlık Evler projesinin kura çekilinde hile tartışması yaşandı.

Değerli konut vergisinde muafiyet şartları neler?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde Değerli Konut Vergisi'ndeki muafiyetleri kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Değerli konutlar vergisinde muafiyetler' başlıklı yazısı...

Değerli konut vergisinde 2022 tarifesi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde değerli konut vergisini kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Değerli konutlar vergisinde 2022 uygulaması' başlıklı yazısı...

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

emlal vergisinde hile Haberi

emlal vergisinde hile

Emlak Vergisi'nde arsa metrekare birim bedeli üzerinden yapılan hesaplamalarda mahkeme yolu açıldı. Ancak vergiyi artıran asıl kalem bina inşaat maliyeti. Görevi olmadığı halde belediyeler bina sınıfını yüksek göstererek fazla vergi alıyor Kaynak arayışındaki belediyelerin vatandaştan daha yüksek Emlak Vergisi topladığı belirtiliyor. 


Yarıdan bir fazla olmalı Kaplaması önemli Mutlaka kontrol edin Emlak Vergisi'ne Matrah Vergi Değerlerinin Takdirine İlişkin Tüzük, binaları 5 sınıfa ayırarak sınıfların nasıl belirleneceğini Maliye'ye bırakıyor. Maliye de 15 Aralık 1983'te hangi yapının lüks hangisinin birinci hangisinin ikinci sınıf olacağını belirlemiş. 


Binanın lüks sayılması için dış cephesi, mermer, çini ve bakır kaplamalı olmalı. 2'den fazla odası gizli ışıklandırmalı, 2'den fazla odası ısı ve ses yalıtımlı gibi birçok özelliği olmalı. 

Maliye'ye göre; bina inşaat maliyetinin 1983'te yayımlanan cetvele göre belirlenmesi şart. 


Bir sınıfın...