19 / 05 / 2024

en fazla dış ticaret fazlası ödeyen ülke

en fazla dış ticaret fazlası ödeyen ülke

Almanya geçtiğimiz yılı rekor düzeyde dış ticaret fazlasıyla kapattı. İfo Enstitüsü verilerine göre, Almanya‘nın 2014 yılı içerisinde dış ticaret fazlası 30 milyar artarak 220 milyar euroya (285 milyar dolar) ulaştı.

Dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 kent!

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en çok milyarderin yaşadığı 10 kenti duyurdu. ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York olduğu kaydedildi. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izlemiş oldu.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

En fazla promosyon veren bankalar!  Ziraat bankası promosyon 2024 ne kadar? İş Bankası promosyonu kaç lira? 

Milyonlarca emekli en fazla promosyon veren bankaları araştırıyor. Emeklilere ek gelir kaynağı sağlayan promosyon ödemeleri gündemden düşmüyor. En fazla promosyon veren bankalar!  Ziraat bankası promosyon 2024 ne kadar? İş Bankası promosyonu kaç lira? 

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Gayrimenkulün en fazla değer kazandığı şehir neresi? Uzman isim açıkladı!

MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Taş, “İzmir, dünyada 150 il arasında fiyatların en fazla arttığı ikinci kent oldu” dedi.

Bakan Özhaseki: Yerinde dönüşüme en fazla müracaat Hatay'dan geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yerinde dönüşüme en fazla müracaatın Hatay'dan geldiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

Borsa İstanbul, 2022 yılında dünyanın en fazla kazandıran borsası oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Borsa İstanbul’un dünyadaki borsalar arasında dolar bazında yüzde 105 ile en fazla getiriyi sağladığını açıkladı. Buna göre Borsa İstanbul 2022 yılında dünyanın gelir şampiyonu oldu.

Mayıs ayı fiyat istatistikleri resmen açıklandı: Fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu!

Mayıs ayı fiyat istatistikleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından resmen açıklandı. Açıklanan detaylara göre Mayıs ayında fiyatı en fazla düşen 'doğalgaz' oldu...

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına rekor başvuru! En fazla başvuru yapan ilçeler belli oldu!

İstanbul'un kentsel dönüşüm problemini çözüme kavuşturmak için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasına vatandaştan yoğun talep gelmeye devam ediyor. Kampanyaya 14 günde 631 bin 195 başvuru yapılırken, en fazla başvuru yapan ilçeler belli oldu!

en fazla dış ticaret fazlası ödeyen ülke Haberi

en fazla dış ticaret fazlası ödeyen ülke

Küresel krizin etkilerinin hissedildiği bu dönemde Almanya'daki bu Dış ticaret fazlasında açık ara dünya birinciliğini elinde bulunduran Almanya’yı 150 milyar Dolar ile Çin takip ediyor. Sıralamada üçüncü sırada ise 100 milyar Dolar ile Suudi Arabistan bulunuyor. Spiegel Online’e değerlendirmelerde bulunan İfo Enstitüsü uzmanı Steffen Henzel, Almanya’nın dış ticaret fazlasındaki atışın, ABD ve İngiltere gibi ülkelerden Alman mallarına gelen talep artışı ve konjonstür gereği düşen petrol fiyatlarından kaynaklandığını söyledi.


84 MİLYAR DOLAR AÇIK

Almanya’nın ticaret fazlasının ülke ekonomisinin yüzde 7,5’ine denk geldiği kaydeden Henzel’e göre, Alman ekonomisinin 2015 yılı içerisindeki fazlası yüzde 8’e ulaşarak 240 milyar Euro‘yu bulacak. Türkiye 2014 yılında 84 milyar dolar dış ticaret açığı...