29 / 04 / 2024

enerji bakanı tasarruf açıklaması

enerji bakanı tasarruf açıklaması

Çevre Bakanı İdris Güllüce, Türkiye genelinde atık yönetimi, iklim dostu teknoloji ve enerji kaynaklarının kullanımı, hava, su, toprak kalitesinin iyileştirilmesi yönünden önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Doğal gazda 1 ay faturasız dönem; 'Sıfır' yazacak

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santralı alanında gazetecilerle sohbet etti ve doğalgazda faturasız dönemin ayrıntılılarını paylaştı. İşte detaylar...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Enerji Bakanı'ndan flaş açıklama! Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez katıldığı bir canlı yayın programında iki ülke arasında önemli bir anlaşmanın yarın (3 Ocak 2023) imzalanacağını açıkladı.

Doğalgaz faturalarıyla ilgili flaş bir açıklama geldi! Herkes acilen bakmalı

Türkiye'de cep yakan faturalar arasında yer alan Doğalgaz faturasıyla ilgili Enerji Bakanı Fatih Dönmez'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Dönmez destek miktarlarını artıracaklarını söyledi.

Daha az su, daha az enerji! Tam tasarruf makinesi! İşte Bosch Solo bulaşık makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Daha az su, daha az enerji ve daha çok performans sunan Bosch bulaşık makineleri ile tasarruf sağlayacaksınız. Avantajlı fiyatları ile en çok tercih edilen makineler arasında yer alan Bosch Solo bulaşık makinesi fiyatları ne kadar? İşte Bosch Solo bulaşık makinesi 1 Eylül 2022 fiyat listesi...

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Küçük yatırımcıya 7 önemli uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf sahiplerine BİST'i adres gösterdi peki hisse senedi yatırımında riskler ve temel ilkeler neler? Parayı katlamak mümkün mü? Fırsatlar ve riskler neler?

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Ukrayna-Rusya savaşı Avrupa’da ki doğalgaz sorununu derinleştiriyor. Belçika Enerji Bakanı, gaz fiyatlarında ki artışlara dikkat çekti…

Petrol fiyatları ters köşe yaptı! Akaryakıt fiyatlarında korkutan tablo! İşte detaylar!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman petrol üretimine yönelik açıklama yaptı. İşte detaylar!

Brent petrol ne kadar? Brent petrol bugün kaç dolar oldu? İşte son dakika brent petrol fiyatı

Brent petrol varil fiyatı bugün düşüşe geçti. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman'ın petrol üretiminin düşürülebileceğine yönelik açıklamaları brent petrolü düşürdü. Peki bugün brent petrol ne kadaR? Brent petrol varil fiyatı kaç dolar? İşte brent petrol fiyatı 23 Ağustos 2022..

enerji bakanı tasarruf açıklaması Haberi

enerji bakanı tasarruf açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Enerji alanından özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına hızlı bir geçiş sağlama noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ülke genelinde başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm hamlesi anlamında sadece binalarda enerji kullanımında yaklaşık yüzde 40 oranında tasarruf sağlayacağız. Ayrıca ormanlarımızı alan olarak 1.4 milyon hektar. hacim olarak ise yüzde 45 artırdık ve 2023 yılına kadar orman varlığımızı 1.3 milyon hektar daha artırmayı hedefliyoruz" dedi. Bakan Güllüce, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyelerinin doğu ve batı arasında önemli bir konumda bulunduğunu ve yaklaşık 8 milyon kilometre alanda 400 milyondan fazla nüfusa sahip olduğunu ifade ederek, "Bu nedenle karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yapacağımız her çalışına hem bölgemizde hem de bölge sınırlarının ötesinde teşkilatımızın çevre konusundaki rolünü güçlendirecektir" ifadelerini kullandı. 


Bursa...