03 / 05 / 2024

enerji için kurulan dernekler

enerji için kurulan dernekler

Dağıtım ve perakendede ise en az 500 bin kWh enerji pazarlaması veya dağıtması şartı kondu. Derneğin kuruluşunun ardından geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Nihat Özdemir'in yapması planlanıyor.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Tuzla’da 250 site için 'Konut Siteleri Masası' kuruldu!

Tuzla’da 250 site için kurulan 'Konut Siteleri Masası' faaliyetlerine başladı. Söz konusu uygulama ile sitelerdeki sorunlara çözüm bulunması planlanıyor. 

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İzmir'de Tarkan konseri için kurulan sahne çöktü!  Tarkan konseri iptal mi oldu?

Tarkan'ın İzmir'de vereceği konser için kurulan sahne çöktü. Tarkan konseri bileti alanlar konserin iptal olup olmadığını merak ediyor.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Kentsel dönüşüm enerji verimli binalar hayata geçirmek için büyük fırsat!

Enerji tüketiminin her geçen gün arttığı ile ilgili önemli açıklamalar yapan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, enerjide  dışa bağımlılığı azaltmak için kalıcı çözümlere odaklanılması ve  yalıtım seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Vladimir Putin: Kripto paraları enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto para birimlerini enerji kaynağı ticaretinde kullanmak için erken olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Van'da depremzedelerin barınması için konteynerler kuruluyor!

Van'ın Başkale ilçesinde 23 Şubat tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Özpınar Mahallesi'ndeki depremzedeler, geçici barınmalarının sağlanması için kurulan 146 konteynere yerleşmeye başladı.

Enerji Kimlik Belgesi için son günler!

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi ne zamana kadar alınmalı? Enerji Kimlik Belgesi hangi binalara için zorunlu? İşte detaylar...

Enerji Kimlik Belgesi için son tarih ne zaman?

Enerji Kimlik Belgesi nedir? Enerji Kimlik Belgesi için son tarih ne zaman, Enerji Kimlik Belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen tüm cevaplar...

enerji için kurulan dernekler Haberi

enerji için kurulan dernekler

Türkiye'deki kurulu gücün yüzde 90'ını temsil etmeyi planlayan Enerji İşadamları Derneği (ENİAD) kuruldu. İmzaları geçtiğimiz günlerde atılan ENİAD, dağıtım, perakende ve elektrik ticaretinde faaliyet gösteren şirketleri aynı çatı altında toplamayı öngörüyor. Bundan sonraki süreçte artık tüm sektörün sorunları dernek kapsamında ele alınacak. ENİAD'a üye olmak için elektrik üreticilerinde 150 MW kurulu güce sahip olması gerekiyor. Dağıtım ve perakendede ise en az 500 bin kWh enerji pazarlaması veya dağıtması şartı kondu. Derneğin kuruluşunun ardından geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Nihat Özdemir'in yapması planlanıyor. 


Enerji borsasından pay alacak 


Yeni derneğin kurulacak enerji piyasası borsasında (EPİYAŞ) pay sahibi olması planlanıyor. Yetkililer, borsaya 106 kadar şirketin katılım bildiriminde bulunduğunu belirterek, yönetim kurulunda 3 üyenin ENİAD, 3 üyenin BOTAŞ ve TEİAŞ'tan 3 üyenin de BİST'i temsilen olacağını...