07 / 05 / 2024

Enerji kaybına SIM kartla takip

Enerji kaybına SIM kartla takip

Avea CEO'su Erkan Akdemir, özelleştirmelerle birlikte enerji sektörünün geçirdiği dijital dönüşümüle ilgili olarak "Enerji Özelleştirmeleri ve İletişim Altyapısının Önemi" toplantısında sektörün geleceğine ve mobilleşmesine dair önemli mesajlar verdi...

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Türkiye’de 2030 yılına kadar 2,5 milyon elektrikli araç daha yollarda olacak!

Uluslararası Enerji Ajansı’na göre şu an dünyada 26 milyondan fazla elektrikli araç yollarda. Türkiye’de de TÜİK’in Ocak 2023 verilerine göre 14 bin 552 araç var ve dünya genelindeki artış göz önüne alındığında 2030 yılında 32,5 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkması bekleniyor.

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul günü yüzde 0,95 oranında kayıpla kapattı. Endeks 4 bin 896 puana gerilerken, en çok değer kaybına uğrayan bankacılık hisseleri oldu.

Yenilenebilir enerji neden önemli? Yeşil enerjiye geçişin önündeki dört sorun

Hidrokarbonlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına  “enerji geçişi” bugünlerde her mecrada konu olması ve artık daha fazla tartışma konusu olması yeni enerjilere ihtiyacı olduğunu gösteriyor.

Aralık ve Ocak'ta maaşın yüzde 39'u enerji faturalarına gidecek

Asgari ücretli Aralık ve Ocak aylarında maaşının neredeyse yarısını elektrik ve doğal gaz faturasına ayıracak. Eurostat verilerine göre bu oranın yüzde 25'i geçmesi enerji yoksulluğu olarak tanımlanıyor.

Altın kolları sıvadı! Yedinci aylık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, bu hafta Fed'in faiz kararını artırmaya hazırlanması ile yedinci aylık kaybın hazırlanıyor. Altın, düşüşler için kolları sıvarken yatırımcılar altın için son dakika gelişmeleri merak ediyor. 

Enerji fiyatları uçtu! Ekmek fiyatlarına büyük zam yolda! 10 Eylül 2022 fiyat listesi..

210 gramlık normal ekmeğin maliyetinin 5.7 lirayı aştığını söyleyen Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, yakın bir zamanda 6 liradan satılabileceğini belirtti. Bunun sebebi olarak da son bir yılda enerji fiyatlarına yapılan zamları gösterdi. İşte haberin detayları…

Avrupa’da enerji krizi büyüyor! Hapis cezası gelebilir

Gazprom üzerinden yapılan sevkiyatını süresiz olarak durdurmasının ardından Avrupa’da enerji krizi derinleşmeye devam ediyor. Bazı ülkeler de enerji tasarruflarına uyulmadığı takdirde hapis cezası bile gündemde.

İngiltere'de sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi!

İngiltere'de  enerji şirketleri hane halkı tüketicilerinin enerji faturalarına zam yaptı. Sosyal konut kiralarına yıllık yüzde 4,1 zam geldi. İşte ayrıntılar...

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Enerji kaybına SIM kartla takip Haberi

Enerji kaybına SIM kartla takip

Akıllı sayaçlar artık kayıp ve kaçakların tespitinde kullanılacak. Avea CEO'su Akdemir "Sistem sayesinde cari açık düşecek" dedi.


Avea CEO'su Erkan Akdemir, özelleştirmelerle birlikte enerji sektörünün geçirdiği dijital dönüşümüle ilgili olarak "Enerji Özelleştirmeleri ve İletişim Altyapısının Önemi" toplantısında sektörün geleceğine ve mobilleşmesine dair önemli mesajlar verdi. Avea ev sahipliğinde, Kolin Grup CEO'su Cantekin Dinçerler ile Aksa Enerji Genel Müdürü Cüneyt Uygun'un katılımıyla gerçekleşen toplantıda, enerjide dijitalleşmenin sektöre getirdiği ve getireceği katkılarla ilgili bilgiler paylaşıldı. 


12 MİLYARLIK PAZAR 

Başta enerji olmak üzere tüm sektörlerde mobil teknolojilerin yani M2M'in artan önemine dikkat çeken Akdemir, "Sunduğumuz takip sistemleriyle enerjinin doğru tüketilmesine ve ithalatın düşürülmesine yardımcı oluyoruz. Hizmetlerimiz zaman ve maliyetten tasarrufun yanı sıra kârlılığı da artırıyor. Bunun sonucunda cari açık azalacaktır" diye konuştu. Akıllı sayaçların maliyetinin...