03 / 05 / 2024

Enerji patronları şirketleri

Enerji patronları şirketleri

Dağıtım ve perakendede ise en az 500 bin kWh enerji pazarlaması veya dağıtması şartı kondu. Derneğin kuruluşunun ardından geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Nihat Özdemir'in yapması planlanıyor.

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Enerji krizi patladı! İflas dalgası kasıp kavuruyor

Avrupa’da elektrik ve doğalgazdaki krizi şirketleri batırmaya başladı. Almanya’da birçok fabrika iflas edip, işçileri işten çıkardı. İngiltere ise bin 933 firma iflasını açıkladı. Ayrıca Belçika’da 10 gıda şirketinden 4’ü riskli durumda. Enerji şirketleri de hükümetlerden yardım bekliyor.

Türk enerji şirketleri İran’da santral yapacak!

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Türk şirketleri Asya'da güneş santrali kuracak!

Türk enerji şirketleri, güneşte yurtdışına açılıyor. İstanbul merkezli Seul Enerji Hindistan'da, Integreen ise Azerbaycan ve Kazakistan'da yatırıma hazırlanıyor..

Enerji patronları kendi derneklerini kurdu!

Dağıtım ve perakendede ise en az 500 bin kWh enerji pazarlaması veya dağıtması şartı kondu. Derneğin kuruluşunun ardından geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Nihat Özdemir'in yapması planlanıyor.

Işıklar Enerji Grup şirketleri hakkındaki bilgileri yayınladı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding Grup şirketleri hakkındaki bilgileri yayınladı.

Bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Binanızın enerji sınıfının belirlendiği belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Bu belge yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Abid Hussain Malik: Türkiye enerji yönetiminde lider!

Türkiye'de yatırımları bulunan enerji şirketleri Kayseri'deki Anadolu Ticaret Forumu 'na büyük ilgi gösterdi. Suudi ACWA Power'ın CEO'su Abid Hussain Malik, "Türkiye enerji yönetiminde lider" dedi

Enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji Kimlik Belgesi, mevcut binalar için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, enerji kimlik belgesi hangi binalara verilir?

Enerji patronları şirketleri Haberi

Enerji patronları şirketleri

Türkiye'deki kurulu gücün yüzde 90'ını temsil etmeyi planlayan Enerji İşadamları Derneği (ENİAD) kuruldu. İmzaları geçtiğimiz günlerde atılan ENİAD, dağıtım, perakende ve elektrik ticaretinde faaliyet gösteren şirketleri aynı çatı altında toplamayı öngörüyor. Bundan sonraki süreçte artık tüm sektörün sorunları dernek kapsamında ele alınacak. ENİAD'a üye olmak için elektrik üreticilerinde 150 MW kurulu güce sahip olması gerekiyor. Dağıtım ve perakendede ise en az 500 bin kWh enerji pazarlaması veya dağıtması şartı kondu. Derneğin kuruluşunun ardından geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Nihat Özdemir'in yapması planlanıyor. 


Enerji borsasından pay alacak 


Yeni derneğin kurulacak enerji piyasası borsasında (EPİYAŞ) pay sahibi olması planlanıyor. Yetkililer, borsaya 106 kadar şirketin katılım bildiriminde bulunduğunu belirterek, yönetim kurulunda 3 üyenin ENİAD, 3 üyenin BOTAŞ ve TEİAŞ'tan 3 üyenin de BİST'i temsilen olacağını...