05 / 05 / 2024

enerjide ithal kaynaklar

enerjide ithal kaynaklar

Erensan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla enerjide ithal olan kaynakların daha verimli kullanımı sağlanarak cari açığın ciddi oranda azalabileceğinin altını çizdi.

İnşaat sektöründe ihracat hamlesi! Bosna Hersek’e yalıtım köpüğü ithal edilecek!

İnşaat sektöründe hizmet veren bir Bosna Hersek firması, dünya ticaretinin buluşma noktası TurkishExporter’da bir ilan paylaştı. Söz konusu ilanda, Türkiye’den yalıtım köpüğü ithal edileceğini ifade etti.

İnşaat sektöründe ithal işçi krizi: 'Amaç işçileri birbirine kırdırmak'!

Türkiye'de inşaat projelerinde çalışacak işçi bulmak neredeyse imkansız bir hal aldı. Bu soruna çözüm bulmak isteyen sektör temsilcileri ithal işçi tavsiyesinde bulunurken Dev Yapı-İş'in sert yanıt gecikmedi.

İnşaat sektöründe derin kriz: 2 bin TL'ye işçi yok, ithal işçi getirilebilir! 

Türkiye'de inşaatlarda çalışacak işçi sorunu patlak verdi. Sektör temsilcileri eleman sıkıntısının depremlerinin ardından arttığını belirtti. Yine sektör temsilcileri böyle giderse yurt dışından ithal iş gücü getirmek zorunda kalacaklarını belirtti...

Villa Platano Kaynaklar'da teslimler 2 ay sonra! Son fırsatları kaçırmayın!

Villa Platano Kaynaklar, Demirsel İnşaat  imzasıyla, İzmir Buca Kaynaklar'da yükseliyor. Satışların sonuna yaklaşıldığı projede son fırsat villaları kaçırmayın!

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Ceviz piyasası hareketlendi! Kabuklu ceviz, ithal ince kabuk ve ceviz içi ne kadar? 2023 Serbest piyasada ceviz fiyatı..

Ceviz hasadının başlamasıyla birlikte üreticiler serbest piyasada ceviz fiyatlarını mercek altına aldı. Peki, Kabuklu ceviz, ceviz içi, ithal ince kabuk ceviz ne kadar? İşte detaylar...

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Villa Platano Kaynaklar'da son fırsat villalar!

Demirsel İnşaat tarafından İzmir İli Buca İlçesi Kaynaklarda inşa edilen Villa Platano Kaynaklar'da son fırsat villaların satışları devam ediyor.

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?

Et Süt Kurumu Polonya’dan sığır eti ithal edecek! Kilosu 195 liradan satılacak!

Et ve Süt Kurumu (ESK), Polonya’dan tır bazlı taze karkas sığır eti ithal edeceğini ve şarküteri ürünleri üreten firmalara satacağını açıkladı. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? 

Alparslan Bayraktar, 2023 yılı itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na atandı. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? İşte ayrıntılar...

enerjide ithal kaynaklar Haberi

enerjide ithal kaynaklar

Kazan ve Basınçlı Kap sektörünün yenilikçi firması Erensan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, ISK­Sodex 2016 kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ayhan Eren, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla enerjide ithal olan kaynakların  daha verimli kullanımı sağlanarak cari açığın ciddi oranda azalabileceğinin altını çizdi.


Kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerde, belirli bir metrekarenin üzerinde yapılan binalarda kazan kullanımı, Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Kentsel dönüşümün enerjiye etkisini değerlendiren Ayhan Eren, “Hepimizin bildiği gibi Binalarda Enerji Performansı (BEP) yönetmeliği ile zorunlu hale gelen 2000 m2  üzerindeki binalarda  merkezi sistemin  kullanım zorunluluğu kentsel dönüşüm kapsamında  yeniden  yapılacak binalarda  ve sitelerde uygulanmaya başladı. BEP yönetmeliği tam uygulandığı takdirde binalarda enerjinin  kullanımı daha verimli hale gelecek ve dolayısıyla enerji tasarrufu yapılanma sürecinin tamamlanmasıyla birlikte,...