05 / 05 / 2024

engelli bireyler için konut projeleri

engelli bireyler için konut projeleri

Evrenol Architects Kurucusu Y. Mimar Mehpare Evrenol, engelli bireylerin yaşam alanlarını genişletmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla "Mimarım Engelinin Farkındayım" adlı bir hareket başlattı...

Emlak ilanı verenler için yeni düzenleme: Uygulamayanlara 100 bin lira para cezası

Bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek isteyen bireyler için yeni düzenlemeler ve uygulamalar devreye girmiştir. Bu sayede, piyasada spekülasyonların azalması ve gayrimenkul fiyatlarının daha dengeli bir seviyede olması hedeflenmektedir. İşte yeni düzenleme detayları…

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

Bakan Göktaş: Engelli ve yaşlıların toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için destek sürecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilmeleri için verilen destek ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Göktaş'ın o açıklamaları...

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.

Depremzedelere nasıl destek olabiliriz? İşte AFAD’ın depremzedelere yardım için SMS ve hesap bilgileri

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilimizde birden hissedilen deprem felaketi bütün ülkeyi üzüntüye ve yasa boğdu. Hem bireyler hem kurumlar bölgede felaketten etkilenen vatandaşlarımız için seferber oldu. Peki, bölgeye nasıl destek olabiliriz? İşte, bağış noktaları…

Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi?

Evde bakım maaşı almak için başvuruda bulunanlar ya da bulunacak vatandaşlar, bazı detayları merak ediyor. Peki Evde bakım maaşı için ne gerekli? Evi arabası olan engelli maaşı alabilir mi? sorularının yanıtları!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak?

Milyonlarca vatandaş Ocak zamlı maaş hesaplamalarını merakla araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak? Şimdi bakın!

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı Temmuz zammıyla kaç lira olacak? Kim kaç lira maaş alacak?

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığı için de Temmuz bekleyişi arttı. Devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlara zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığına Temmuz zammı gelecek mi? İşte merak edilenler...

TOKİ engelli başvuruları için bugün son gün! Kira öder gibi 3+1 ev fırsatı!

Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bitlis'teki engelli projesi için başvurular bugün sona eriyor.

Engelli baba astım hastası oğlu için rutubetsiz ev istedi!

Diyarbakır'da diyaliz hastası ve görme engelli baba, doğuştan astım hastası olan oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz evde oturmaları gerektiğini söyleyerek, devletten oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz ev istedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'ndan İdlib'e yetim ve engelliler için yaşam merkezi!

Türkiye Diyanet Vakfı İdlib'de yetim ve engelli aileleri için yaşam merkezi inşa ediyor. İnşa edilecek rojede, 100 ailenin barınacağı 100 konutun yanı sıra cami, okul, sağlık ve kültür merkezi de olacak...

İdlib’de engelli ve yetimler için 100 konut inşa ediliyor!

Suriye’nin kuzeyinde 30-40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurup mülteciler için kalıcı konutlar hayata geçirmeyi teklif eden Türkiye, ilk adımı ‘çatışmasızlık bölgesi’ İdlib’de attı. İdlib’de engelli ve yetimler için yapımına başlanan 100 konut 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek.

engelli bireyler için konut projeleri Haberi

engelli bireyler için konut projeleri

ŞU ana kadar pek çok konut, otel ve ofis projesine imzasını atan Evrenol Architects Kurucusu Y. Mimar Mehpare Evrenol, engelli bireylerin yaşam alanlarını genişletmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla "Mimarım Engelinin Farkındayım" adlı bir hareket başlattı. 


Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen Özürlüler Kongresi'ne katılarak "Mimarım Engelinin Farkındayım"ın duyurusunu yapan Evrenol, "Engeliyle yaşayan bireyin yetersiz ve çoğu zaman yanlış üretilmiş mekânlarda büyük zorluklarla karşılaştığı bir fiziki çevrede yaşıyoruz. Oysa hem kentsel hem de bina ölçeğinde, yaşam alanlarını dönüştürebilme olanağına sahip bir mesleğin mensubuyuz. Evrenol Architects olarak bu farkındalığı oluşturmak ve dikkatinizi mimarlığın geniş olanaklarına çekmek için sizlere çağrıda bulunuyoruz" dedi. 


Habertürk...