27 / 04 / 2024

Erzurumda bir yılda 36 sulama tesisi

Erzurumda bir yılda 36 sulama tesisi

Belediyeciliği sadece yerel hizmetlerle değil kalkınma ekseninde de hayata geçiren Başkan Mehmet Sekmen’in direktifiyle il genelinde bir yılda 36 sulama tesisi yapıldı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Esenler'de yılda 1.150 konut yıkıldı! Tevfik Göksu: Her bir sokak için dönüşüm projesi hazır!

Esenler Belediye başkanı Tevfik Göksu, na ilişkin konuştu ve yılda 1.150 konut yıktıklarını, her bir sokağın ne zaman dönüşeceğine ilişkin projenin de hazır olduğunu söyledi. İşte o açıklamalar...

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Baştuğ: KKM’nin yarısı ancak bir yılda dönüşür!

KKM hesaplarının vadesi geldikçe yüzde 6’sının TL mevduata döndüğünü belirten Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bu şekilde bir yıl sonunda KKM hesaplarından yüzde 45-50 gibi bir rakam erimiş olur" dedi.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Gayrimenkul sektöründe arsa yatırımına olan taleple beraber fiyatlar da artıyor. Son bir yılda arsa fiyatlarının yüzde 200’lerin üzerinde arttığını söyleyen Mornvest Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın kurucusu Efe Gül, ev alamayanın arsaya yöneldiğini kaydetti.

Her tahmini tutan İslam Memiş 40 yılda bir gelir" diyerek gram altında yeni fırsatı açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahminde bulundu. Tarih veren İslam Memiş "40 yılda bir gelen fırsat" diyerek açıkladı. Memiş, yeni rekorların gelebileceğini duyurdu. İşte tüm detaylar...

Gram altında 40 yılda bir gelen fırsat!

Evet yanlış duymadınız. Gram altında 40 yılda bir gelen fırsat diyerek açıklandı. Para piyasaları uzmanı İslam Memiş detayları anlattı. İşte detaylar...

Vatandaşın bireysel borçları son bir yılda iki katına çıktı!

Fahiş fiyatlar ve yüksek enflasyon nedeniyle zor durumda kalan vatandaş çareyi borçlanmakta aradı. Son bir yıl içerisinde nakit avans, taksitli kredi kartı ve ihtiyaç kredisindeki toplam bakiye yüzde 84 oranında 925,4 milyar lira arttı.

TOKİ bir yılda 569 bin konut inşa edecek! 2028’e kadar bu sayı 2 milyonu aşacak! 

TOKİ, yakın gelecekteki üç önemli proje için çalışmalarını sürdürüyor. 2001'den bu yana 1.2 milyon kişiyi konut sahibi yapan TOKİ, bir yılda 569 bin konut inşa edecek. 

KOBİ’lerin kredilerdeki payı yükseliyor! Son bir yılda KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktı!

Türk bankacılık sektöründeki toplam kredi hacmi reel olarak daralırken, küçük ve orta ölçekli işletmelere kullandırılan kredilerde büyüme ivmesi sürüyor. Bankalar, son bir yıl içerisinde KOBİ’lere 1 trilyon lirayı aşkın kaynak aktardı.

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Erzurumda bir yılda 36 sulama tesisi Haberi

Erzurumda bir yılda 36 sulama tesisi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarımsal kalkınmada suyun önemine vurgu yaptı. Başkan Sekmen, “Eski çağlardan günümüze kadar medeniyetin beşiği olarak adlandırılan bölgeler her zaman su havzalarının yakınında kurulmuş, medeniyetler suyun hayat verdiği topraklarda yeşermiştir. Günümüzde de su ve sulama önemini korumakta olup, su arzının giderek artan dünya nüfusunun taleplerini karşılayamamasıyla suyun stratejik bir meta haline geldiğini görmekteyiz” dedi. Büyükşehir’in tarımsal yatırımlarına dikkati çeken Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda tarıma yönelik yaptığımız yatırımlarla çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. 2015 yılı yatırım programı kapsamında merkez ve ilçe mahallelerimize tarımsal amaçlı 36 sulama tesisi yaptık. Çalışmalar kapsamında 17 tarımsal amaçlı sulama tesisinin inşaatı sürüyor. Yine 39 sulama tesisinin daha ihalesi gerçekleştirilerek yer teslimleri müteahhit firmalara yapıldı. 13...