24 / 07 / 2024

Eşdeğer ev tipi çamaşır kurutma makinesi

Eşdeğer ev tipi çamaşır kurutma makinesi

17 Temmuz 2013 Çarşamba günü 28710 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ev Tipi Çamaşır Kurutma Makineleri İle İlgili Çevreye Duyarlı Tasarım Gereklerine Dair Tebliğ (SGM- 2013/2) hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut sektörü krizin eşiğinde! Enflasyon ve TL'nin değer kaybetmesi piyasayı sarstı!

Konut fiyatları enflasyon karşısında gerilese de kredi muslukları kapandı ayrıca hızlı bir şekilde artış gösteren enflasyon ve Türk Lirasının değer kaybetmesi gayrimenkul piyasasında sorunlara neden oluyor.

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Adana'daki gayrimenkuller son 1 yılda yaklaşık yüzde 100 değer kazandı! 

Türkiye'de ev fiyatları son 3 senede uçuşa geçti. Adana'da Karataş’taki gayrimenkuller ise son 1 yılda yaklaşık yüzde 175 değer kazandı.

Mercedes-Benz’den Aksaray’a GES yatırımı! Toplam 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak!

Mercedes-Benz Türkiye, Aksaray Kamyon Fabrikası'nda 1.3 MWp kurulu gücünün bulunduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Santral ile yıllık 900 ton karbon salımının önüne geçilmesi amaçlanırken elde edilen enerji ile çevreye 22 bin 120 adet ağaç dikimine eş değer yarar sağlanacak.

Yatırımın rengi değişti! Selçuk Geçer ev ve araba almak isteyenleri uyardı: Çok dikkatli olun!

Ekonomist Selçuk Geçer, ev ve araba almak isteyenlere seslenerek ''Yatırımın rengi değişti çok dikkatli olun'' uyarısında bulundu. 

Ala Saklıbahçe'de lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı! 

Ala Saklıbahçe projesinde konut satışları başladı. Projede lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar?

Profilo KSX18XB30N ev tipi klimanın fiyatı belli oldu!

Profilo, kavurucu sıcaklıkların yaşandığı şu günlerde güzel bir haber verdi ve KSX18XB30N ev tipi klimayı satışa çıkardı. Aynı zamanda, bu klimanın detayları ve teknik özellikleri de belli oldu.

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Emtia piyasasında yoğun satış baskısı: Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti! 

Emtia piyasasının Mayıs ayı rakamları açıklandı. Altın, gümüş, paladyum, Brent petrol, buğday, pirinç peş peşe değer kaybetti. İşte ayrıntılar...

Dolar 30 lira olacak iddiasına ekonomist Sarıaydın'dan sert çıkış! Yüzde 60 değer kaybedecek!

Seçimden sonra doların ne kadar olacağı merak konusu olurken ekonomistlerden peş peşe açıklama geldi. Bazı ekonomistler doların 30 lira bandında olacağını söylerken bazıları ise değer kaybedeceğini belirtti. İşte detaylar...

Borsada satış rüzgarı sürüyor! İşte en fazla değer kaybeden ve kazandıran hisseler!

28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde borsada satış eğilimi devam ediyor. BIST 100 endeksi yüzde 1,03 oranında değer kaybederken, yarın Merkez Bankası’nın açıklayacağı politika faiz kararı piyasaların radarında olacak.

Eşdeğer ev tipi çamaşır kurutma makinesi Haberi

Eşdeğer ev tipi çamaşır kurutma makinesi

TEBLİĞ


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:


EV TİPİ ÇAMAŞIR KURUTMA MAKİNELERİ İLE İLGİLİ ÇEVREYE


DUYARLI TASARIM GEREKLERİNE DAİR TEBLİĞ (SGM-2013/2)


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; 23/6/2010 tarihli ve 2010/643 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Enerji ile İlgili Ürünlerin Çevreye Duyarlı Tasarımına İlişkin Yönetmeliğin uygulanmasına yönelik olarak, ev tipi çamaşır kurutma makinelerinin piyasaya arz edilmesi ile ilgili çevreye duyarlı tasarım gereklerini belirlemektir.


Kapsam


MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ; ev tipi kullanım amacı dışında satılanlar da dahil olmak üzere, şebeke enerjisi ile ve gaz ile çalışan ev tipi çamaşır kurutma makinelerini ve ankastre ev tipi çamaşır kurutma makinelerini kapsar.


(2) Bu Tebliğ;


a) Ev tipi kombine yıkayıcı-kurutucuları,


b) Ev tipi santrifüjlü ayrıştırıcı kurutucuları,


kapsamaz.


Dayanak


MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ;


a) Enerji ile İlgili Ürünlerin Çevreye Duyarlı Tasarımına...