24 / 07 / 2024

esenyurt evi olanlara yardım

esenyurt evi olanlara yardım

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Esenyurt'ta yaşanan sel felaketine ilişkin, "Tek mülkü bir daire olup ve fiili olarak orada oturan 141 aileye çalışma bitinceye kadar 8 ay boyunca aylık bin 500 lira yardım yapacağız" dedi...

Tek tapusu olanlar dikkat! Emlak vergisi muafiyeti ve geriye dönük iade gündemde...

Tek evi olanlara emsal karar çıktı belediyeye başvuru yapanlara 3 bin 876 Türk Lirası para iadesi yapılacağı kaydedildi. Emlak vergisi muafiyeti ve geriye dönük 5 senelik para iadesi kararı duyuruldu.

Birden fazla evi olanlara ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Vergi Uzmanı İsmail Vefa Ak Birden fazla evi olanlara getirilmesi planlanan ek vergi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki ek vergi kiralara nasıl yansıyacak? 

Ekonomistten şok çıkış: Ülkenin 1 dolara ihtiyacı varken, ev sahipleri cezalandırılıyor, paralar Dubai’ye, ABD'ye gider

Konut sektöründe yaşanan kriz devam ederken, hükümet tarafından getirilen ikinci evi olanlara getirilmesi planlanan yeni vergiler tepkilere neden oldu. Ekonomist Mert Başaran, “Ülkenin 1 dolara ihtiyacı varken, ev sahipleri cezalandırılıyor, paralar Dubai, Amerika, Kıbrıs’a gidiyor” dedi.

Araç alırken bir araba parası devlete vergi ödeniyordu, şimdi ev alırken de aynısı olacak!

Hükümet artan kiraları engellemek amacıyla birden fazla evi olanlara yüksek vergiler getirmeyi planlıyor. Yüzde 25 zam sınırlaması nedeniyle mağdur edilen ev sahipleri yeni vergilere de de tepki gösterdi. İşte o paylaşımlar.

Köylerde evi, sahillerde yazlığı olanların da emlak vergisi artacak mı? Evi, yazlığı olana şok! 

İkiden fazla konuta sahip olanlara katlamalı Emlak Vergisi getirilmesine yönelik düzenleme taslağı, yazlıkçılarla köyünde evi olanların vergi yükünü artırabilir. İşte ayrıntılar...

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konut piyasasıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Evin rayiç bedeli ile satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getirilmesi gibi düzenlemeler gündeme gelirken, uzman isim Murat Ali Calman bunlara ek olarak ' krediler değişken olmalı' tavsiyesinde bulundu.

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Konutta arz artmazsa kiraların düşmesi hayal: Ek vergi derde deva olmaz!

Birden çok evi olanlara ek vergi önerisi sosyal medyada gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Ali İhsan Göker, konuya ilişkin bir paylaşım yaptı ve 'Derde deva olmaz' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Barınma krizinin asıl sorunu gelir azlığı: Konutta ek vergi talebi çökertir!

8 Şubat tarihli Merkez Bankası enflasyon raporunda, birden çok evi olanlara ek vergi konusu gündeme geldi. Peki birden çok evi olanlara ek vergi sektörü nasıl etkiler? 

Birden fazla evi olanlara kötü haber!

Birden fazla konutu olanlara kötü haber geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Merkez Bankası, birden çok evi olanlara ilave vergi, kiradan geçinenlere de ‘şirket’ alternatifi istedi.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

esenyurt evi olanlara yardım Haberi

esenyurt evi olanlara yardım

İstanbul’da 23 Haziran’da etkili olan yoğun yağış sonrası taşan Esenyurt’taki Haramidere’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 66 milyonluk bir yatırımla başlattığı ıslah çalışmasına devam ediyor. Sekiz ayda tamamlanması planlanan proje ile derenin taşıma kapasitesi üç kat artırılacak. 

İBB, ayrıca İstanbul Valiliği'nce iskanı iptal edilen yol kotunun altında oturan 141 aileye, aylık bin 500 TL nakit desteği yapılacak. Sözcü'de yer alan habere göre; çalışmalara ilişkin bilgiler aktaran Afet ve Destek Hizmetlerinden Sorumlu İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, selden etkilenenler hakkında İstanbul Valiliği ile çalışma yaptıklarını dile getirdi. 

8 AY BOYUNCA BİN 500 TL YARDIM

Yazıcı "Valilik, tespit ettiği ailelere taşınma ve eşya yardımında bulunacak. Biz de tek mülkü bir daire olup ve fiili olarak orada oturan 141 aileye çalışma bitinceye kadar 8 ay...