02 / 05 / 2024

eskişehirde yapı sorunu

eskişehirde yapı sorunu

Eskişehir'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit, mimar ve yapı denetim firmalarının katılımıyla sektörün sorunlarının değerlendirildiği toplantı gerçekleşti.

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

Depremlerden etkilenen Malatya'da 3 bin 700 esnaf konteyner için bekliyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yaklaşık 3 bin 700 esnaf ticari faaliyetine devam edebilmek amacıyla konteyner bekliyor. İşte şehirde yapılan çalışmalardaki son durum...

Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımında son dakika! Tam 81 şehirde flaş alım yapacak!

Ticaret Bakanlığı'nın 1.500 memur alımı ile ilgili son dakika detayları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ticaret Bakanlığı 1.500 memur alımında son durum ne? İşte 81 şehirde yapılacak olan flaş alımlar ile ilgili detaylar...

Deprem destekleri başvuru detayları belli oldu: O süreye dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 şehirde yapılacak destek ödemelerinin detayları belli oldu. Bu kapsamda afetzede hak sahipliği başvurusu e-Devlet üzerinden ya da mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilecek. Talep içinse 60 günlük süre verildi.

Riskli yapı sorunu nasıl çözülür?

'Riskli binalar' deprem olmadan da yıkılabiliyor. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, yapı denetiminin özelleşmesinin olumsuz sonuçlar yarattığını aktarırken, İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna ise imar barışının usulsüzlüklere neden olduğunu söyledi.

Eskişehir 2. Yapı Fuarı 25-28 Kasım'da!

İnşaat sektörünün profesyonelleri, ikinci defa Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı’nda bir araya geliyor. Tüyap Eskişehir Yapı Fuarı 25-28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

İstanbul'da 20 yaşın üzerinde kaç konut var?

Mega kent İstanbul'daki her 10 binadan 7'si 20 yaşın üzerinde olurken, şehirde yapım tarihi 2000 yılı ve öncesine ait bu binalarda bulunan konut sayısı 3,1 milyon adedin üzerinde.

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Kartal Soğanlık'ta önce tapu, sonra alt yapı sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, Soğanlık'ta önce tapu, sonra da altyapı sorununun çözdü...

Pana Yapı davasında tüm tutuklu sanıklara tahliye!

Fikirtepe’de Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da aralarında yer aldığı 23 sanıklı davaya devam edildi. Eski Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk dahil tutuklu tüm sanıklar tahliye edildi, Şaşmaz’ında yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.

Tokat yeni havalimanı projesinde sona gelindi!

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan yaptığı açıklamada şehirde yapımı sürdürülen yeni havaalanı inşaatının yüzde 82'lik kısmının tamamlandığı söyledi.

eskişehirde yapı sorunu Haberi

eskişehirde yapı sorunu

Eskişehir'de  inşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhit, mimar ve yapı denetim firmalarının katılımıyla sektörün sorunlarının değerlendirildiği toplantı gerçekleşti. Eskişehir Ticaret Odası'ndan (ETO) yapılan açıklamaya göre, sorunların komisyon halinde ilgili belediyelere aktarılması kararı alındı. Toplantıda, projelerin onay süresinin uzunluğu dolayısıyla müteahhitlerin yaşadıkları mağduriyet, projelerde istenilen ek değişikliklerin tamamlanmasına rağmen iskan raporlarının gecikmesi, yapı denetim firmalarının yaşadıkları sıkıntılar ve inşaat sektöründe yaşanan aksaklıklar üzerinde durulduğu bildirildi. Yapı denetim firmaları ve müteahhitlerin talep ve beklentilerinin ilgili belediyelere aktarılacağını belirten ETO Başkanı Metin Güler, sektörde yaşanan tıkanıklığın giderilmesi ve evrak işlemlerinin hızlandırılarak aksaklıkların önüne geçilmesi için gerekli adımları atacaklarını...