18 / 05 / 2024

esnaf tokiden dükkan istiyor

esnaf tokiden dükkan istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde esnafa da yer verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Bergama Millet Bahçesi için 86 dükkan yıkılacak!

İzmir'de hayata geçirilecek Bergama Millet Bahçesi projesi kapsamında 86 dükkan için yıkım kararı alındı. Karara tepki gösteren esnaf Belediye Meclisi’nin önünde protesto gerçekleştirdi. 

Dereli'de selden etkilenen esnaf için 120 dükkan inşa ediliyor!

Giresun'daki selden etkilenen Dereli'de yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkanın inşaatı başladı...

İstanbul'da 8 bin dükkan kapatıldı, 24 bin dükkan açıldı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul'da 8 bin 100 esnafın dükkan kapattığını ancak 24 binin üzerinde esnafın yeni iş yeri açtığını açıkladı.

Otopark kararı dükkan sahiplerini sevindirdi!

Otopark yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler, dükkanının önü kapanan esnafı sevindirdi. TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin açıklama yaptı..

Esnaf büyük konut sitelerinde dükkan açmalı!

Şehirlerde inşa edilen 3-4 bin kişilik sitelerde esnafın dükkan açması gerektiğini ifade eden Başkan Palandöken, "Sitelerde küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığı geliştirilmeli." dedi.

Kentsel dönüşüm dükkan kiralarını artırdı!

Kentsel dönüşüm yoğun alanlarda esnafın sıkıntısı kiralar üzerinde toplanıyor. Kentsel dönüşüme giren eski binaların yıkılması nedeniyle kiralayacak dükkan bulamayan esnaf, yeni binalar yapıldıkça bölgenin değeri artınca da kiraların aşırı yükselmesinden şikayetçi.

Antalya Kemer'de Haziran'da 170 dükkan boşaldı!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, göynük, Çamyuva, Tekirova ile birlikte Türkiye’nin en önemli turizm bölgesi Kemer’de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi.

Antalya Kemer'de boş dükkan sayısı arttı!

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kemer'de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi. Dere, bu yılın ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirtti.

Haftasonu dükkanını açan esnaf ruhsat harcı ödemiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti.

Dükkanı kapatan esnafa ödenek verilecek mi?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın dükkanı kapanınca açıkta kaldığını, yeni bir işin ucundan tutuncaya kadar makul bir süre esnaf ve sanatkara da ödenek verilmesi gerektiğini bildirdi.

esnaf tokiden dükkan istiyor Haberi

esnaf tokiden dükkan istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde esnafa da yer verilmesi gerektiğine dikkati çekti. Palandöken, şehirlerin kimliğini oluşturan belli başlı özelliklerin başmda yöresel yemek, giysi ve takılar ile esnaf çarşılarının geldiğini, ekonominin barometresi olan esnaf ve sanatkâra da, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde mutlaka yer verilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, "Uygun fiyat ve avantajlarla halkımızın ev almasını sağlayan TOKİ, 81 ilin 800 ilçesinde 633 bin 336 konut üretti. TOKİ, şehir gibi kurduğu mahallelerde halka hizmet verecek esnafımızı da unutmamalıdır. Kısıtlı geliri olan esnafımıza avantajlı ve uygun fiyatlarla dükkan yaparak, onlan ekonomiye kazandırmalıdır. Bu uygulama ile şehrin dokusu bozulmadan esnafımız dükkan sahibi olurken istihdam artışı da sağlanmış olacaktır" diye konuştu. 


Türkiye...