07 / 05 / 2024

ev borcu ödeyemeyenler toki

ev borcu ödeyemeyenler toki

Kira öder gibi ucuza konut sahibi olma hayali ile TOKİ'den ev alanlar, pahalı tutarlar karşısında zorluk çekince taksitler aksama başladı. Sayıştay'ın TBMM'ye gönderdiği rapora göre 12 bin 777 mülk sahibi, 10 ve üzeri sayıda taksidini ödeyemedi.

Ev sahiplerine bir kötü haber daha: Bu borcu ödemezseniz tahliye talep edemezsiniz!

Avukat Tarık Çakmak aidat borcu nedeniyle tahliye ile ilgili olarak bir paylaşım yaparak, kiraya verenin dava açmadan önce mevcut aidat borcunu ödemesi gerektiğini belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Kiracının bıraktığı aidat borcu kim tarafından ödenir? 

Günümüz şartlarında ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar artarak devam edebiliyor. En ufak bir sorun bile iki taraf arasında büyütülüp bazen mahkemeye kadar gidebiliyor. Kiracılar, ev sahiplerine borç bırakıp evden çıkabiliyorlar peki bu kalan borcu kim öder? 

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Kiracı ev sahibine aidat borcu bırakırsa hakkında ne yapılır?

Kiracılar ev sahiplerine sıkıntı yaratıp aralarındaki ev sahibi kiracı ilişkisini zora sokabiliyorlar. Kiracıların ev sahiplerine aidat borcu bıraktığı durumlar yaşanabiliyor. Ev sahipleri peki böyle bir durumda ne yapabilirler.

Kiracılar, sözleşmeye uymazsa ev sahibine borçlu çıkabilir

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki ilişkilerini yasalar çerçevesinde kurmak zorundalar. Kiracılar bazı detaylara dikkat etmemeleri durumunda ev sahiplerine hesapta olmayan bir borcu ödemek zorunda kalabilirler. İşte o detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Emlak vergisi borcu olan konutlar satılabilir mi?

Emlak vergisi borcu olan dairelerin tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmadığı ev sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki borcu olan evlerin satışı mümkün mü? İşte detaylar...

Defne Samyeli yeni ev arıyor!

Kira borcu nedeniyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli ev arayışına girdi.

Ev sahibiyle sorun yaşayan Defne Samyeli'den korunma talebi!

Bir süredir ev sahibi Yusuf Araz ile kira borcu nedeniyle sorunlar yaşayan Defne Samyeli, mahkemeye korunma talebinde bulundu. 

ev borcu ödeyemeyenler toki Haberi

ev borcu ödeyemeyenler toki

Kira öder gibi ucuza konut sahibi olma hayali ile TOKİ'den ev alanlar, pahalı tutarlar karşısında zorluk çekince taksitler aksama başladı. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Sayıştay'ın TBMM'ye gönderdiği rapora göre 12 bin 777 mülk sahibi, 10 ve üzeri sayıda taksidini ödeyemeyince borç miktarı 330 milyon 385 bin 994 Türk Lirası'nı buldu.

15 ve üzeri taksidi ödenmemiş olan mülk sayısı 8 bin 884, bu taşınmazlara ait ödenmeyen borç ise 286 bin 179 Türk Lirası olarak kaydedildi.  20 ve üzeri ödenmeyen taksit sayısına bağlı 6 bin 898 taşınmaz bulunduğu ve bunlara ait 253 milyon 382 bin Türk Lirası tutarında borç olduğu, 25 ve üzeri ödenmeyen taksit sayısına bağlı 5 bin 525 mülk bulunduğu ve bu taşınmazların borç tutarının 225 milyon 575...