13 / 05 / 2024

ev için ruhsat işlemleri nelerdir

ev için ruhsat işlemleri nelerdir

Bir arsa üzerinde ev inşa edilebilmesi için öncelikle bağlı olunan belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, ev için ruhsat işlemleri nelerdir? Hangi belgelerin temin edilmesi gerekli?

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle ev ile araba almayı düşünenlerin kafası karışık. Pek çok kişi otomobil ve ev için doğru alım zamanını araştırıyor. Finans danışmanı, Hüseyin Kantürk piyasa koşullarını inceleyerek tarih verdi

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Kiler GYO Referans Göktürk için ruhsat başvurusu yaptı! 182 konutluk yeni projede ön talep fırsatı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Referans Göktürk projesi için ruhsat başvurusu yapıldı. Ön talep avantajlarının başladığı projede 182 adet konut ve 1 adet ticari ünite bulunuyor.

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap için ruhsat alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Avcılar Firuzköy 2. Etap projesi için bir son dakika açıklamasında bulundu. Şirket Avcılar Firuzköy 2. Etap kapsamında ruhsat alınan konut ve dükkan sayısını açıkladı. İşte merak edilen ayrıntılar...

Ahşap evlerin ömrü ne kadardır? Ahşap ev için ruhsat gerekir mi?

Ahşap evler, prefabrik ve konteyner evlerden sonra sık araştırılan yapılardır. Ahşap ev yaptırmak isteyenler, bu yapılara dair birtakım sorular sormaktadır. İşte detaylar!

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için ruhsat alındı! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım için 192 adet Bağımsız Bölümün yapı ruhsatları alındı. İşte ayrıntılar...

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

ev için ruhsat işlemleri nelerdir Haberi

ev için ruhsat işlemleri nelerdir

Ev için ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde ev inşa edilebilmesi için öncelikle bağlı olunan belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ev ruhsatı için, talep sahibi olan kişinin aşağıdaki belgeleri temin etmesi gerekiyor:


- Ruhsat talep dilekçesi

- Tapu sureti

- Çap

- İmar durumu

- Plan kote

- Yol kotu tutanağı

- Kanal kotu tutanağı

- Proje müellifi belgesi


Mimar

İnşaat mühendisi

Makine mühendisi

Elektrik mühendisi

- Zemin etüt raporu

- Projeler 5 Takım (yapı denetim kuruluşunca onaylı)


Mimari

Betonarme ve betonarme hesapları

Elektrik

Sıhhi tesisat

Isı yalıtım hesabı

Gerekiyorsa asansör ve kalorifer


-Yapı denetim izin belgesinin noter tasdili sureti

-Bakanlıkça tasdikli bilgi formu aslı

-Yapı denetim firması ile yapı sahibi arasında yapılan sözleşme

-Yapı denetim firmasının yapı denetimini üstlendiğine dair taahhütname

-Belediyenin açmış olduğu yapı denetim hesabına yapı denetim hizmet bedelinin ilk taksitini yatırdığına dair makbuz ( aslını ibraz etmek kaydı ile sureti )

-Hesap No:

-Mal sahibince...